Ronnie O'Sullivan nousi lähes toivottomasta suosta – vastustajan ylistämä snookertähti latasi suorat sanat: "Esitys oli häpeällinen"

Englantilaistähti Ronnie O'Sullivan taisteli tiensä snookerin MM-kisojen välieriin, kun hän kaatoi walesilaisen Mark Williamsin erin 13-10 tiistaina. O'Sullivan manasi esitystään ottelun jälkeen. 

O'Sullivan nousi ottelussa todella tukalista asemista voittoon. Hän oli jo 2-7-tappiolla, mutta voitti matsin viimeisestä 11 erästä yhdeksän. Välierässä hän kohtaa Mark Selbyn, jolle hän hävisi MM-finaalissa 2014.

Viisinkertainen mestari kauhisteli lyöntivirettään voiton jälkeen. 

– Jos lyöntipallo oli yli metrin päässä kohdepallosta, pussitus ei onnistunut, O'Sullivan kärjisti BBC:n mukaan

– Esitys oli häpeällinen. Tuntui siltä kuin olisin pelannut golfin US Openissa vain rautakolmonen bägissäni. Peli oli todella haastava, mutta löysin keinot luoda paikkoja.

Ottelun ratkaisu 23. erässä oli dramaattinen. Kumpikin sai vuorotellen paikkoja tehdä iso pistesarja, mutta pussituspeli takkusi. O'Sullivan sai mahdollisuutensa vapaapallon jälkeen, mutta epäonnistui helpossa sinisessä, ja erä eteni tasatilanteessa uusintamustalle. O'Sullivan vei yhden pallon uusinnan. 

Kolme maailmanmestaruutta urallaan voittanut Williams on nyt hävinnyt viidesti O'Sullivanille MM-turnauksessa.   

– Sille on syynsä. Hän on kaikkien aikojen paras pelaaja. Ilman häntä olisin todennäköisesti voittanut 1-2 MM-titteliä enemmän. Esitykseni jäi taas hieman vajaaksi, Williams harmitteli. 

Nyt O'Sullivanin haaste kasvaa entisestään, sillä Neil Robertsonin lyönyt Selby on mestari vastustajan puuduttavassa turvapelissä. Myös O'Sullivan koki tämän MM-finaalissa kuusi vuotta sitten.  

– Pelissäni ei ole ollut tasaisuutta 6-7 vuoteen, minkä takia en ole menestynyt hyvin täällä, O'Sullivan summasi viitaten kolmen peräkkäisen MM-finaalin (2012-2014) jälkeiseen aikaan. 

Selby hehkui itseluottamusta puolivälierävoiton jälkeen – hän suitsutti esitystään "yhdeksi uransa parhaista". Samaa sanoi myös vastustaja Robertson. 

– Markin puolustava turvapeli oli kerrassaan ilmiömäistä. Hän ei oikeastaan antanut helppoja mahdollisuuksia, ja hänen pelisuunnitelmansa oli täydellinen, Robertson kehui. 

Cruciblen kirous toimi jälleen

Toisessa välierässä kohtaavat skotlantilainen Anthony McGill ja englantilainen Kyren Wilson. McGill löi toisen karsintojen kautta pääsarjaan edenneen pelaajan, Norjan Kurt Maflinin 13-10. Wilson puolestaan kukisti maanmiehensä Judd Trumpin 13-9.

Trump puolusti turnauksen mestaruutta, ja hänen uskottiin pystyvän murtamaan MM-kisojen näyttämön, Crucuble-teatterin, kirous. Yksikään ensikertalaismestari ei ole pystynyt puolustamaan titteliään onnistuneesti seuraavana vuonna – eikä pystynyt Trumpikaan. 

Englantilaistähti voitti kauden aikana ennätykselliset kuusi rankingkisaa ja teki 102 vähintään sadan pisteen lyöntisarjaa. 

– En usko, että tasoni putosi tässä ottelussa. Ottelussa vain tapahtui monia asioita minun kannaltani väärään aikaan. Kyren pelasi todella hyvin, pettynyt Trump summasi. 

Välierät pelataan keskiviikon, torstain ja perjantain aikana. Kaksipäiväinen finaali starttaa lauantaina. Välierässä pitää voittaa 17 erää, finaalissa 18. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja