Sensaatiomainen nousu – Ronnie O'Sullivanilta upeita sanoja vastustajalle romahduksen jälkeen: "En ole oikeastaan pettynyt"

Ronnie O'Sullivan on hävinnyt puolivälieräottelunsa snookerin MM-kilpailuissa. Ottelun lopussa seitsemän erää putkeen voittanut belgialainen Luca Brecel oli parempi eräluvuin 13–10.

Kaikki näytti olevan O'Sullivanin hallinnassa. Ottelun viimeinen jakso alkoi keskiviikkona iltapäivällä englantilaisen johtaessa erin 10–6. Pari tuntia myöhemmin Brecel kuitenkin poistui areenalta voittajana.

Romahdus oli täydellinen. O'Sullivan sai viimeisessä seitsemässä erässä aikaiseksi yhteensä vain 86 pistettä Brecelin hallinnoidessa tapahtumia.

Belgialainen paukutti 18. erässä 112 pisteen lyöntisarjan ja teki yli 60 pisteen lyöntisarjan jokaisessa erässä siitä eteenpäin. Näin belgialainen eteni uransa ensimmäiseen MM-välierään erävoitoin 13–10.

Tappio ei tuntunut olevan turhan kitkerä seitsemän kertaa maailmanmestaruutta juhlineelle O'Sullivanille.

– En ole oikeastaan pettynyt. Toivoisin, että olisin. Jossain kohtaa tulee siihen pisteeseen, jossa ymmärtää, miksi pelaa snookeria. Rakastan tätä elämäntapaa, rakastan matkustamista, nautin elämästäni, rakastan kaikkea, mitä teen snookerin parissa, O'Sullivan sanoi Eurosportilla.

– Olen hyväksynyt, että tämä on osa pelaamista, enkä säti turhaan itseäni. Se oli vain snookerottelu. Olen hävinnyt täällä 24 kertaa, olen voittanut seitsemän kertaa. Tänä vuonna tuli yksi tappio lisää.

28-vuotias Brecel pelaa uskomatonta MM-turnausta. Aiemmin viisi kertaa karsinnat selvittänyt belgialainen ei ollut ennen tätä vuotta voittanut turnauksessa otteluakaan.

Nyt kaksi maailmanmestaria, O'Sullivanin ja Mark Williamsin pudottanut Brecel kohtaa MM-välierässä joko Anthony McGill tai Si Jiahui.

O'Sulivan kuiskutteli belgialaisen korvaan ylistäviä sanoja ottelun jälkeen.

– Sanoin, että toivoittavasti voitat tämän. Pelaat loistavasti. Tämä oli upea juttu snookerille ja upea juttu sinulle. Hän on uskomaton pelaaja, huikea lahjakkuus. Olen pelannut pitkään, enkä ole nähnyt kenenkään lyövän palloa niin hyvin, O'Sullivan sanoi.

Toisessa jo päättyneessä puolivälieräottelussa Mark Allen kukisti Jak Jonesin erin 13–10. Allen kohtaa välierissä voittajan ottelusta John HigginsMark Selby.


Snookerin MM-kisojen kaavio:

(suluissa pelaajan asema MM-rankingissa)

Kaavion yläosa:

Ronnie O'Sullivan (1) – Luca Brecel (9) 10–13 (lopputulos)

Anthony McGill (19) – Si Jiahui (74)       8–8 (tilanne)

Kaavion alaosa:

Mark Allen (3) – Jak Jones (50)             13–10 (lopputulos)

John Higgins (10) – Mark Selby (2)         5–8 (tilanne) 

Lue myös:

    Uusimmat