Snookertähdeltä täysin posketon tilastorivi – turnausvoitto kruunasi mykistävät viikot: "Yksi urani suurimmista saavutuksista"

Englantilainen Shaun Murphy palasi snookerin rankingturnausvoittajaksi kolmen vuoden tauon jälkeen, kun hän kukisti maanmiehensä Ali Carterin murskaavaan tyyliin 10-4 Players Championship -kisan finaalissa sunnuntaina.

Murphyn, 40, voittoa huomattavasti sensaatiomaisempi seikka on tapa, jolla hän on pelannut viime viikot.

Edeltävällä viikolla hän eteni Welsh Open -kilpailun finaaliin, mutta hävisi elämänsä turnauksen pelanneelle Robert Milkinsille 7-9. Murphy kuitenkin ylitti turnauksessa 600:n sadan pisteen lyöntisarjan rajan urallaan ja mätti lisäksi vielä 147 pisteen maksimisarjan.  

Players Championshipissä Murphy voitti neljä ottelua yhteiserälukemin 28-10.

Lajitilastoihin erikoistunut SnookerInfo-tili julkaisi Twitterissä (twiitti alla) Carter-finaaliottelun tauolla, että Murphy oli tehnyt kaikkiaan 25 käytännössä erävoiton varmistavia vähintään 70 pisteen lyöntisarjoja kymmenessä ottelussa kahden viikon aikana.

Tämän jälkeen vuoden 2005 maailmanmestari teki niitä finaalin toisella jaksolla vielä neljä lisää: 88, 89, 103 ja 130.

Tilasto on käsittämätön, sillä Murphy voitti kyseisessä kahdessa turnauksessa yhteensä 58 erää. Näistä tasan puolet tuli vähintään 70 pisteen sarjoilla. Mukaan mahtui 17 "satasta".

Hänen Players Championshipissä tekemät 11 satasen sarjaa on uusi turnausennätys. Lisäksi hän teki kisan viisi suurinta lyöntisarjaa. 

– Arvostan tässä muutakin kuin voittoa. Se, että pelasin tuolla tavalla, on yksi urani suurimmista saavutuksista. Voin olla siitä todella ylpeä, viime vuodet pelinsä kanssa tuskaillut Murphy totesi ITV4:n haastattelussa.

Aiemmin tällä kaudella German Mastersin valloittanut Carter jakoi tunnustusta vastustajalleen.

– Kun hän on huippuiskussa, näimme tänään, mitä tapahtuu. On uskomatonta, ettei hän ollut voittanut turnausta kolmeen vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat