Snookertähti Ronnie O'Sullivan sai harvinaislaatuisen läksytyksen puheistaan – "Okei, nyt on aika sanoa tämä hänelle"

Huippusnookerin iranilaispelaaja Hossein Vafaei on arvostellut lajin supertähteä Ronnie O'Sullivania kovasanaisesti lauantaina käynnistyvien MM-kisojen alla. 

Vafaei, 27, selvitti keskiviikkoiltana tiensä ensimmäisenä iranilaispelaajana snookerin MM-kisojen pääsarjaan, kun hän kaatoi kiinalaisen Lei Peifanin ratkaisevassa karsintaottelussa viimeisellä mustalla pallolla 10-9. 

Vafaein kohdalla ei voida siis puhua snookerin tähtipelaajasta, kun taas MM-tittelin kuudesti voittanut ja uransa 30. MM-turnaukseen valmistautuva 46-vuotias Ronnie O'Sullivan on ollut sitä jo vuosikymmenien ajan. 

Iranilaispelaaja ei kuitenkaan pelkää arvostella O'Sullivania, joka on muun muassa vähätellyt kovimman kärjen takana olevien ammattilaispelaajien tasoa. Hiljattain O'Sullivan myös sanoi, ettei hän rohkaisisi lapsia snookerharrastukseen, koska laji on hänen mielestään jäänyt jälkeen muusta huippu-urheilusta. 

Vafaei ei sulata näitä puheita. 

– Tuollaiset kommentit tekevät hallaa lajillemme. Hänen ei tarvitse muistuttaa minua siitä, että hän on voittanut 20 suurturnausta. Luulen, että jonkun hänen läheisensä tulisi muistuttaa häntä siitä, että hän on Ronnie O'Sullivan, Vafaei kommentoi Metrolle

Vafaei tunnustaa olevansa O'Sullivan pelin ystävä ja fani, mutta pitää englantilaistähden puheita ajoittain "julkeina". 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Jos olen rehellinen, mielestäni hänen pitäisi lopettaa. Hänen kannattaisi lopettaa uransa, minkä jälkeen nuorempi sukupolvi voi tehdä pelistä suuremman. 

O'Sullivan on ollut lajin ylivoimainen vetonaula jo vuosikaudet, mutta Vafaein mielestä O'Sullivan ei ole tehnyt tarpeeksi edistääkseen asioita lajin parissa. Englantilainen on usein valittanut palkintorahoista, peliolosuhteista ja lajikulttuurista. 

– Se on isoin kysymykseni: Mitä hän on tehnyt hyväksemme? 

– Hänellä tuleekin olla oma yksityiskone, mutta sitten hän tulee kisoihin valittamaan muutamista tuhansista euroista. Hän on ollut asemassa, jossa voisi kasvattaa lajia. Miksi hän ei ole tehnyt sitä? Onko hän ollut yhteydessä autoyhtiöihin tai Rolexiin kasvattaakseen lajiamme?

Vafaei vannoo, että hän toimisi O'Sullivanin tilanteessa toisin. 

– En ole itsekäs ihminen. Tästä riittää kaikille. Jos muut hyötyvät rahallisesti, niin hyödyn minäkin. Näin meidän tulisi ajatella. 

– Hän (O'Sullivan) haluaa pitää lajimme pienenä. Okei, nyt on aika sanoa tämä hänelle: "Lopeta urasi, lopeta", Vafaei summaa. 

O'Sullivan vähätteli asiaa, kun häneltä kysyttiin Vafaein kommenteista. Hän tunnusti puhuvansa välillä läpiä päähänsä.  

– Joskus minun pitää vain sanoa jotain saadakseni itseni syttymään. Hossein sanoi mitä sanoi. Hän on loistava pelaaja ja hyvä kaveri, ja ottelusta tulee hyvä, jos pelaamme vastakkain, O'Sullivan summasi.  

Maailmanlistalla 18. sijalla oleva Vafaei kohtaa MM-turnauksen avauskierroksella valtavan haasteen, kun vastaan tulee yksi turnauksen suosikeista, englantilaistähti Judd Trump. O'Sullivan kohtaa puolestaan maanmiehensä David Gilbertin

Mestaruutta puolustaa Englannin Mark Selby. Lauantaina Sheffieldissä käynnistyvä kauden huipennus päättyy 2. toukokuuta. 

Juttuun lisätty O'Sullivanin kommentit klo 10.10. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja