Kuka ajoi 18-vuotiaan Jasmin perään Turuntiellä? Auto lensi rajussa törmäyksessä ojaan, törmääjä pakeni paikalta

Rajun peräänajon uhriksi torstaina joutunut 18-vuotias Jasmin Hegazy haluaa kiittää häntä onnettomuuspaikalla auttaneita. Hän toivoo myös, että paikalta paennut peräänajaja joutuu vastuuseen teostaan.

Nummelalainen Jasmin Hegazy oli torstaina alkuillasta menossa kotiin töistä, kun päivä sai järkyttävän käänteen.

Noin kello 19.05 Turuntiellä Veikkolan risteyksen jälkeen hänen peräänsä ajoi pakettiauto. Törmäys oli niin voimakas, että Hegazyn auto lensi katolleen ja paiskautui lopulta puuhun.

Itse Hegazy ei muista onnettomuuden yksityiskohtia, vaan kertoo kuulleensa niistä häntä auttaneilta ihmisiltä.

– He kertoivat, että auto oli pyörinyt ympäri ainakin kaksi kertaa, Hegazy kuvailee MTV Uutisten haastattelussa.

Hegazy arvioi, että perään ajanut auto tuli hänen autonsa perään noin 100 kilometrin tuntinopeudella. Alueella oli 60 kilometrin rajoitus.

"Olen kiitollinen, etten ole kuollut"

Onni onnettomuudessa oli, että Hegazy ei loukkaantunut vakavammin, vaikka edes auton turvatyyny ei lauennut. Auto oli lainassa Hegazyn poikaystävän veljeltä.

– Onneksi auto oli niin kestävä, että se ei mennyt ihan kasaan. Minut vietiin sairaalaan, jossa olin hoidettavana yhden yön. Oikeasta etureidestä menivät lihaskudokset kokonaan, ja reisi on nyt yhtä isoa mustelmaa. Kävelemään ei pysty kunnolla. Ruhjeita on myös selässä ja lonkassa, ja joka paikkaan sattuu. Mutta olen kiitollinen siitä, etten kuollut, Hegazy toteaa.

"Ajatteliko hän vain vähän töytäistä?"

Järkyttävintä Hegazystä oli, että peräänajaja ei pysähtynyt tapauksen jälkeen vaan jatkoi matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hätäkeskukseen soittivat onnettomuuden nähneet sivulliset.

– En tiedä mikä oli hänen motiivinsa. Oliko tärkeä tekstiviesti kesken? Oliko hän nauttinut alkoholia eikä reaktiokyky toiminut? Miksei hän vaihtanut tyhjälle ohituskaistalle vieressämme? Ajatteliko hän vain vähän töytäistä, Hegazy ihmettelee Facebook-päivityksessään.

Hegazy kertoo, ettei ehtinyt reagoida törmäykseen millään tavalla ja että se säikytti hänet perin pohjin. Hän osoittaa Facebookissa sanansa suoraan perään ajajalle.

– Rakastan ajamista, mutta sinun takiasi en usko, että uskallan mennä enää ratin taakse pitkään aikaan, koska ilmeisesti kaikki ei ole omasta ajamisestani kiinni. Rakastan työtäni, mutta jopa kävely sattuu tällä hetkellä niin paljon, en usko, että pystyn sinne kovin pian palaamaan. Olen 18-vuotias ja minulla alkoi juuri olla elämä koossa ja sitten sinä aiheutat minulle tällaista, minkä takia? Toivottavasti ehdit kiireelliseen menoosi. Minä en päässyt eilen töistä kotiin, Hegazy toteaa päivityksessään.

Auttajat jäivät tuntemattomiksi

Hegazy on onnellinen siitä, että monilla ihmisillä on vielä sydän paikallaan. Hegazy toivoo, että voisi kiittää avun antajia myös henkilökohtaisesti.

– Olen tuhannesti kiitollinen heille, jotka pysähtyivät heti auttamaan minua ennen ambulanssin saapumista. Yksi onnettomuuden nähnyt mies pysähtyi paikalle saman tien. Neljä muutakin ihmistä tuli pian auttamaan, rauhoittelemaan ja antamaan päälleni takkia. Paikka, johon auto ajautua oli sellainen suo, että kun pääsin autosta ulos, kastuin läpimäräksi ja oli aika kylmä. Kaikki auttajatkin olivat polviaan myöten vedessä. Heidät olisi kiva löytää ja kiittää heitä henkilökohtaisesti.

"Kun poliisi tuli paikalle, olin shokissa"

Poliisi vahvistaa MTV Uutisille onnettomuuden tapahtuneen torstaina. Hegazyyn poliisi ei ole Hegazyn kertoman mukaan vielä ottanut yhteyttä tapahtuman jälkeen.

– Kun poliisit olivat onnettomuuspaikalla, olin itse niin shokissa, että en muista tilannetta. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Luulen että he tutkivat asiaa ja ottavat sitten yhteyttä.

Hegazy kertoo, ettei ole nukkunut paljonkaan onnettomuuden jälkeen. Sairausloma jatkuu ainakin viikon.

–Sitä vain kertailee päässään sitä tilannetta. Työskentelen tarjoilijana ja luulen, että en välttämättä viikossa toivu työkuntoon.

Lue myös:

    Uusimmat