Mainos

Ronald Reagan haudataan tänään

Viime lauantaina kuollut Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan on siunattu tänään haudan lepoon Washingtonissa. Reagan toimi Yhdysvaltain presidenttinä 1981-1989.

Ronald Reagan

Yhdysvaltain entisen presidentin Ronald Reaganin hautajaiset on pidetty tänään. Siunaustilaisuus pidettiin Washingtonissa. Suomea tilaisuudessa edustavat presidentti Mauno Koivisto ja Washingtonin-suurlähettiläs Jukka Valtasaari.

Myöhemmin päivällä arkku viedään Kaliforniaan, minne Reagan haudataan. Reagan kuoli 93-vuotiaana kotonaan Kaliforniassa viime lauantaina.

Reaganilla kaikki ikäennätykset

Reagan toimi Yhdysvaltain presidenttinä 1981-89.

Hän pitää hallussaan kaikkia ikäennätyksiä: hän on sekä vanhin virkaan valittu että vanhimpana virkatehtävässä toiminut Yhdysvaltain presidentti. Yksikään maan päämiehistä ei ole myöskään elänyt yhtä vanhaksi kuin Reagan.

Presidenttikausillaan Reagan korosti etenkin Yhdysvaltojen sotilaallista ja taloudellista mahtia. Tämä johti aluksi muun muassa varustelumenojen huomattavaan kasvuun. Reaganin kausilla Yhdysvaltojen suurvaltapoliittinen asema vahvistui, vaikkakin aluksi kasvaneen kansainvälisen jännityksen kustannuksella.

Kautensa lopulla Reagan tapasi kuitenkin Neuvostoliiton uutta johtoa, mikä käynnisti taas liennytyspolitiikan kauden.

Ennen presidenttiyttään hän tuli tunnetuksi elokuvanäyttelijänä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.