Mainos

Romanit aikovat protestoida leiriytymällä kaupungintalon eteen

Helsingin kerjäläistoimikunnan esitys leirien purkamisesta ja häiritsevän kerjäämisen kieltämisestä meni läpi äänestyksen jälkeen.

Romanikysymykseen inhimillistä ratkaisua vaatineen Vapaa Katto ry:n nuorten vuokrasopimus Kalasataman alueelta on irtisanottu päättyväksi jo toukokuun lopussa. Nyt kaupunki hakee häätöä. Tilanne kärjistyy, sillä romanit eivät aio luovuttaa.

– Emme aio lähteä, mutta jos meidät väkisin poistetaan, menemme nukkumaan kaupungintalon edustalle kunnes meille löytyy joku paikka, sanoo Dumitru Sosiaalikeskus Sataman pihalla.

– Emme odota saavamme hotellia, emmekä mitään luksusta, vaan paikan, jossa voisi asua ja jossa olisi vesi, sähkö ja vessa, hän sanoo.

Vapaa katto ry: Jatkamme toimintaa muualla

Vapaa katto ry:n tiedottaja Keiju Oksanen sanoo, että toimintaa ei lopeteta.

– Me jatkamme tätä toimintaa jossain muualla. Ennenkin ollaan kaupungin painostuksen alla oltu eikä silloinkaan olla lopetettu.

Suomessa on tällä hetkellä reilut 200 Bulgarian ja Romanian romania. Heistä 80 on majoittunut kalasatamaan. Helsinki huutaa valtiota apuun, jotta romanikysymys ratkaistaan eduskunnassa yhtenäisellä linjalla.

Romanit elättävät yhä toivoa, että saisivat jäädä suomeen pysyvästi.

– Ensin meidät häädettiin Italiasta, mutta sitten meille osoitettiin paikka, minne mennä, sanoo Dumitru.

Katso Raija Kantomaan juttu (Kymmenen uutiset 13.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.