Rokotteita vastustanut äiti heräsi todellisuuteen, kun lapsi sairastui vakavasti: "Olen pelannut venäläistä rulettia poikani terveydellä"

2:38
Rokotuksia vastustavat ovat jopa uhkailleet lapsensa menettäneitä äitejä Yhdysvalloissa.

Uudessa-Seelannissa asuva äiti jätti lapsensa rokottamatta ja katuu nyt päätöstään.

Rokotteita vastustanut nainen muutti mieltään sen jälkeen, kun hänen lapsensa sairastui vakavasti. Uudessa-Seelannissa asuva Ally Edward-Lasenby oli rokotuttanut toisen lapsensa, mutta jättänyt Cameron-poikansa ilman rokotteita.

Cameron sairastui jo vuonna 2011. Tapahtuneen jälkeen Ally on puhunut rokotteiden puolesta ja jakaa poikansa tarinaa edelleen varoittavana esimerkkinä.

Uskoi perättömiin terveysväitteisiin

Kuten niin monet muutkin, myös Ally oli lukenut perättömiä väitteitä siitä, että rokotteet aiheuttavat autismia. Väite on jo kumottu. Ally ei kuitenkaan hankkinut pienelle pojalleen rokotteita.

Päätös alkoi kaduttaa Allya, kun Cameron sairastui 13-vuotiaana tuhkarokkoon. Nainen toteaakin nyt, ettei toivoisi kokemaansa "kenellekään".

Tila huononi nopeasti

Aluksi pojalla diagnosoitiin vain flunssa, mutta hänen tilansa huononi nopeasti.

– Lääkärit vilkaisivat häntä kerran ja sanoivat: "Voit viedä hänet sairaalaan tai hankimme tänne ambulanssin", Ally muisteli radio-ohjelmassa.

– Poika oli todella kipeä. Hänen kuntonsa jatkoi huonontumistaan ja hänen kehoonsa ilmaantui ihottumaa kaikkialle. He puhuivat aivovaurioista, potentiaalisista aivovaurioista, ja mahdollisesta kuolemasta, koska tila oli niin vakava.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Uskon, että rokottaminen on tärkeää"

Cameron sai onnekseen apua ajoissa, mutta lapselle kehittyi tuhkarokon jälkeen myös keuhkokuume. Cameron kärsi sairastelunsa seurauksista vuoden ajan.

Lapsensa kamppailua katsottuaan Ally muutti mielensä rokotteiden suhteen.

– Uskon, että rokottaminen on tärkeää. Emme oli olleet tuossa tilassa (jos olisimme tehneet sen). Pelasin venäläistä rulettia poikani terveydellä, mistä en ole ylpeä. En toivoisi kokemaamme kenellekään.

Cameron oli onnekas: pysyviä vaikutuksia rokosta ei jäänyt.

Kehottaa vanhempia: Ajatelkaa asiaa uudelleen

Rokotevastaisuus aiheuttaa kasvavia ongelmia ympäri maailmaa. Esimerkiksi Instagram kielsi rokotevastaisen hashtagin käyttämisen palvelussaan. Aiemmin myös Pinterest on poistanut rokotevastaisia hakusanoja

Ally muistuttaa, että jos henkilö tekee päätöksen saamansa tiedon perusteella, asiaa tulisi pohtia uudelleen myöhemmin, kun tieto on mahdollisesti lisääntynyt tai muuttunut. Hän itse katuu vuosia sitten tekemäänsä päätöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja