Robert Heleniusta moukaroinut kovanyrkki tyrmää Deontay Wilderin mahdollisuudet – "Se on naurettavaa"

6:24
Videolla juttua Tyson Furyn ja Deontay Wilderin helmikuisesta MM-ottelusta, joka päättyi Furyn voittoon.

Dillian Whyte ei näe Deontay Wilderilla olevan mitään mahdollisuuksia Tyson Furya vastaan kaksikon kolmannessa kohtaamisessa. Whyte joutuu odottamaan omaa mestaruusotteluaan vielä lähes vuoden.

Britti-iskijä Tyson Fury tyrmäsi Deontay Wilderin raskaansarjan huippukohtaamisessa helmikuussa ja nappasi WBC-liiton mestaruusvyön itselleen. Kaksikon ensimmäinen ottelu joulukuussa 2018 oli päättynyt ratkaisemattomaan, ja ottelusopimukseen oli kirjattu mahdollisuus kolmanteen kohtaamiseen. Sen tappion kärsinyt Wilder käytti.

Furyn ja Wilderin oli tarkoitus kohdata heinäkuussa, mutta koronavirusepidemian vuoksi ottelu on siirtymässä syksyyn.

Kaksikon kolmas ottelu ei kuitenkaan ole kaikkien mieleen. Omaa mahdollisuuttaan mestaruusotteluun kyttäävää britti Dillian Whyte on avautunut aiheesta Sky Sportsin haastattelussa.

Whyten mielestä Wilderin kyvyt on jo nähty. Hän uskoo Furyn pyyhkivän yhdysvaltalaisella lattiaa uudelleen.

– Se on naurettavaa, kun ottaa huomioon, että hän hävisi ensimmäisen ottelun, Whyte sanoi viitaten ensimmäisen ottelun kyseenalaistettuun ratkaisemattomaan.

– Minusta Tyson Fury on häntä (Wilderia) parempi jokaisella osa-alueella. Mitä hän muuttaisi nyt, kun hän ei ole muuttanut mitään 12–15 vuoteen? Ei mitään.

Wilder on tullut urallaan tunnetuksi kovana tyrmääjänä, sillä yhtä lukuun ottamatta kaikki hänen käymänsä 40 ottelua olivat päättyneet yhdysvaltalaisen voittoon tyrmäyksellä. Whyten mielestä Fury-kohtaamiset ovat tuoneet esiin Wilderin puutteet nyrkkeilijänä. Fury-otteluiden jälkeen Wilderin saldo on 42 voittoa, 1 ratkaisematon ja 1 tappio.

– Hänellä ei ole jabia, hän ei osaa nyrkkeillä. Hänen tasapainonsa on hirvittävä ja niskansa liian heikko. Eikä hän lyö niin kovaa kuin kaikki sanovat.

Whyten mukaan Wilderin tyrmäysvoitot ovat olleet enemmän ajoituksen ja nopeuden ansiota, ei niinkään iskujen kovuudesta johtuvia.

– Kun katsoo hänen tilastojaan, hän ei ole tyrmännyt ketään merkittävää.

Whyte on voittanut 27 käymistään 28 ottelusta. Voittoihin lukeutuu myös kohtaaminen Robert Heleniusta vastaan vuonna 2017. Britti otti yksipuolisen iskujenvaihdon jälkeen yksimielisen pistevoiton. Ainoan tappionsa hän on kärsinyt Anthony Joshuan tyrmäämänä vuonna 2015.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Whyte nousi Wilderin ykköshaastajaksi WBC-liiton listoilla viime kesänä. Dopingtestiepäselvyyksien jälkeen WBC kuitenkin jäädytti hänen asemansa. Ison-Britannian antidopingtoimisto vapautti sittemmin Whyten epäilyistä, ja WBC palautti Whyten ykköshaastajaksi. Hän joutuu kuitenkin odottamaan omaa mestaruusotteluaan ensi vuoden puolelle.

Whyten seuraava ottelu on merkitty toukokuulle venäläistä Aleksandr Povetkinia vastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja