Robert Heleniuksen tyrmäämältä ottelijalta jyrkkää puhetta suomalaisen dopingkohusta – "Minun silmissäni hän on huijari"

Raskaansarjan puolalaisnyrkkeilijä Adam Kownacki antanut oman mielipiteensä suomalaistähti Robert Heleniuksen dopingtapauksesta.

Helenius antoi epäselvän dopingnäytteen elokuussa Anthony Joshuaa vastaan otellun ottelun yhteydessä. Helenius on kiistänyt jyrkästi käyttäneensä mitään suorituskykyä parantavia aineita, mutta tapauksen tarkempi tutkinta on yhä kesken.

Luonnollisestikin Heleniuksen dopingtapaus on puhuttanut nyrkkeilymaailmaa laajalti. Hiljattain oman mielipiteensä asiaan on antanut Adam Kownacki, joka hävisi Heleniukselle teknisillä tyrmäyksillä vuonna 2020 ja 2021.

Kownacki myöntää, että vaikka Helenius otteli puhtaana urheilijana Kownackia vastaan, on tuore tapaus saanut puolalaisen pään täyteen kysymyksiä.

– Ei ole todisteita siitä, että hän olisi huijannut minua vastaan, mutta hän on huijari minun silmissäni. Minua vastaan hän oli puhdas. Mutta kyllä se ehdottomasti nostaa kysymyksiä, siitä, että käyttikö hän jotain otellessaan minua vastaan. Hän on silmissäni huijari, Kownacki painottaa Curran Bhatian haastattelussa.

Vaikkakin Kownacki näkee Heleniuksen silmissään nyt huijarina, ei hän kuitenkaan todisteiden valossa koe, että Helenius olisi päihittänyt puolalaisen taannoin väärin ja epärehellisin keinoin.

– En voi sanoa, että hän käytti jotain minua vastaan, koska hän ei jäänyt kiinni. Hän on jäänyt kerran kiinni – huijatessaan AJ:tä vastaan.

– Tietojemme mukaan hän voitti reilusti. En halua mitään lakiongelmia sanomalla jotain pahaa, joten jätän sen siihen, Kownacki jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat