Mainos

RKP:n Henriksson: Vaikea nähdä, että nykyinen hallitusyhteistyö voisi onnistua

Oppositiopuolue RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson pitää hallitusyhteistyön jatkumista nykyisellä triolla epätodennäköisenä.

– Minun on vaikea nähdä, että hallitusyhteistyö voisi onnistua kovinkaan pitkäksi aikaa eteenpäin, Henriksson sanoo.

Perussuomalaisten puoluekokous äänesti eilen Jussi Halla-ahon puolueen puheenjohtajaksi Jyväskylässä. Puolueen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Huhtasaari, 2. varapuheenjohtajaksi Teuvo Hakkarainen ja 3. varapuheenjohtajaksi Juho Eerola.

– Me tiedämme paljon siitä, mitä mieltä Halla-ahon siipi on asioista. On mielestäni aivan selvää, että se arvopohja, joka tässä Halla-ahon johtamassa puolueessa on edustettuna puheenjohtajistossa, eroaa merkittävällä tavalla siitä, mikä on ollut Timo Soinin johtaman puolueen arvomaailma, Henriksson jatkaa.

RKP:n puheenjohtajan mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ovat erittäin haasteellisen paikan edessä. Samaa mieltä Henrikssonin kanssa on vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, joka hänkin katsoo hallituksen toimintakyvyn heikenneen.

– Nyt punnitaan, millaisia arvoja kokoomus ja keskusta haluavat noudattaa hallituspolitiikassaan.

Andersson myös katsoo, että Halla-aholla on hallituskumppaneitaan tiukempi tulkinta nykyisestä hallitusohjelmasta esimerkiksi perheenyhdistämislinjauksissa.

– Joka tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että Halla-aho haluaa käydä sisällöllisiä neuvotteluja hallituksen linjasta, Andersson uskoo.

"RKP ei ole perussuomalaisten korvike"

Anna-Maja Henriksson sanoo, että hallituksen kaatuessa RKP olisi valmis neuvottelemaan uudesta hallituspohjasta.

– Ei voi myöskään olla kyse siitä, että tulisimme perussuomalaisten korvikkeeksi hallitukseen samalla ohjelmalla, vaan silloin puhutaan uudesta pohjasta ja silloin ohjelmaakin pitää muuttaa.

Vasemmistoliiton Li Andersson sen sijaan pitää hallitusneuvotteluja oman puolueensa osalta poissuljettuina.

– Meidän lähtökohtamme on se, että hallitusyhteistyö voisi olla ajankohtainen vasta uusien vaalien kautta. Meillä ei ole edellytyksiä päästä yhteisymmärrykseen tämän hallituskokoonpanon kanssa.

Andersson ei myöskään usko, että uusi hallituskokoonpano saataisiin kasaan ilman myönnytyksiä esimerkiksi sote-uudistuksessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.