Mainos

RKP olisi valmis neuvottelemaan uudesta hallituspohjasta

Oppositiopuolueista RKP olisi hallituksen kaatuessa valmis neuvottelemaan uudesta hallituspohjasta. Vihreissä ja vasemmistoliitossa taas nähdään uudet vaalit tässä tilanteessa vahvana vaihtoehtona.

Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi nosti nykyisen hallituksen jatkon suureksi kysymysmerkiksi, ja kaikki oppositiojohtajat odottavat mielenkiinnolla hallituspuolueiden puheenjohtajien maanantaista tapaamista.

– Minun on vaikea nähdä, että hallitusyhteistyö voisi onnistua kovinkaan pitkäksi aikaa eteenpäin, Anna-Maja Henriksson toteaa.

Henriksson korosti, ettei RKP halua hallitukseen hinnalla millä hyvänsä.

– Ei voi myöskään olla kyse siitä, että tulisimme perussuomalaisten korvikkeeksi hallitukseen samalla ohjelmalla, vaan silloin puhutaan uudesta pohjasta ja silloin ohjelmaakin pitää muuttaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli samoilla linjoilla.

– Jos tulee vaalit tai joku muu ratkaisuvaihtoehto, niin aina keskustellaan hallitusohjelmasta.

"Olisi reilua mitata kannatus kansanvaaleissa"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei vielä elämöi uusilla vaaleilla. Hänen mukaansa keskusta ja kokoomus ovat tiukan valinnan edessä.

– Jos Halla-ahon puheet johtavat siihen, että on mahdotonta jatkaa yhteistyötä, niin sitten se menee perustuslain mukaan. Uudet vaalit ovat vielä tässä tilanteessa aika kaukana, Rinne sanoo.

Rinne ja Henriksson painottivat, että Halla-ahon arvoissa on iso ero Timo Soiniin.

Vihreiden Ville Niinistö pitää epätodennäköisenä, että Suomeen saadaan keskustelemalla vakaa enemmistöhallitus, jos nykykokoonpanolla ei jatketa.

– Puolueiden linjat ja kannatus ovat kahdessa vuodessa muuttuneet niin paljon, että olisi reilua, avointa ja kansanvaltaista mitata puolueiden kannatus kansanvaaleissa, Niinistö sanoi.

Vasemmistoliiton Li Andersson sulkee pois hallitusneuvottelut oman puolueensa osalta.

– Hallitusyhteistyö voisi olla ajankohtainen vasta uusien vaalien kautta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.