Mainos

Ville Niinistö: Vihreät ei hallitukseen tältä hallituspohjalta – "uudet vaalit olisivat paras tapa edetä"

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa Facebookissa, ettei vihreät aio hallitukseen tältä hallituspohjalta. Uudet eduskuntavaalit olisivat Niinistön mukaan paras tapa edetä nykytilanteessa.

Niinistö sanoo STT:lle, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) yrittää löytää hallituksen taakse enemmistön nykyeduskunnasta.

Niinistön mukaan vihreiden kanssa sellaisen muodostaminen olisi vaikeaa, sillä hän uskoo, etteivät keskusta ja kokoomus olisi valmiita luopumaan nykyisestä politiikastaan ennen vaaleja.

Niinistö suhtautuu kriittisesti ajatukseen, että RKP ja kristillisdemokraatit lähtisivät pönkittämään niukkaa enemmistöhallitusta. Niinistön mukaan hallitus ei kykenisi vahvaan johtajuuteen ja tämä antaisi Jussi Halla-aholle oppositiossa enemmän tilaa.

Li Andersson: Erittäin epätodennäköistä, että vasemmistoliitto lähtisi hallitukseen

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää erittäin epätodennäköisenä, että vasemmistoliitto lähtisi tekemään hallitusyhteistyötä kokoomuksen ja keskustan kanssa.

– Se edellyttäisi, että hallituksen linja muuttuisi perinpohjaisesti. Meillä olisi isoja vaatimuksia, Andersson sanoo STT:lle.

Anderssonin mukaan nykyhallitus on leikannut veroja suurituloisilta ja etuja pienituloisilta.

Myöskään nykyinen sote-uudistus ei kelpaa vasemmistolle. Anderssonin mielestä nyt kannattaisi järjestää uudet vaalit. Ne olisivat hänen mielestään paras tapa mitata muun muassa sote-uudistuksen suosio.

Perussuomalaisten oikeammalla kuin kokoomus 

Monet tutkijat ja poliitikot ovat sanoneet, että perussuomalaisten linja muuttui perusteellisesti viikonlopun puheenjohtajavaihdosten jälkeen.

Andersson on samaa mieltä. Hänen mielestään Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset ajaa oikeistolaista talouspolitiikkaa.

– Talouspolitiikassa puolue menee jopa kokoomuksesta oikealta ohi. Lisäksi se tähtää muun muassa turvapaikanhakijoiden aseman heikentämiseen. Puolue on hyvin kaukana meistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.