Mainos

Demokraatti: Kolme puoluetta antaisi suoraan rukkaset Halla-ahon perussuomalaisille

RKP, vihreät ja vasemmistoliitto sulkisivat oven hallitusyhteistyöltä perussuomalaisten kanssa, jos Jussi Halla-ahosta tulisi puolueen puheenjohtaja, Demokraatti kertoo.  

– En minä ainakaan näe, että vasemmistoliitto voisi tehdä hänen johtamansa puolueen kanssa yhteistyötä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi Demokraatin haastattelussa.

Andersson uskoo, että Halla-ahon valitseminen voisi vaikuttaa myös perussuomalaisten jatkoon hallituksessa.  

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toteaa, että Halla-aho on niin kaukana RKP:n arvopohjasta, että yhteistyö olisi käytännössä mahdotonta.  

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pitää selvänä, etteivät perussuomalaiset voisi Jussi Halla-ahon johdolla seisoa sellaisen hallitusohjelman takana, mikä kävisi vihreille.  

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan ratkaisevaa olisi, millainen hallitusohjelma olisi.  

Isommat puolueet eivät ota kantaa  

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne ei halua ottaa kantaa perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan.  

– Sitten kun selviää perussuomalaisten puheenjohtaja, on se sitten Soini tai kuka muu tahansa, tilannetta täytyy tietenkin taas arvioida, Rinne kertoo Demokraatille.  

Myöskään kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) eivät ota Demokraatin haastattelussa kantaa toisen hallituspuolueen sisäisiin asioihin. Orpon mukaan hallituspuolueen puheenjohtajan vaihdos olisi sen verran merkittävä asia, että sen jälkeen pitäisi arvioida hallituksen jatkoa.  

– Sitten aikanaan kokoomus tekee omat ratkaisunsa. On selvää, että me emme osallistu arvojemme vastaiseen hallitustyöskentelyyn, Orpo kertoo Demokraatille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja