Ristomatti Hakolalta katkera tunnustus – toinen mies jo valmiina mitalijahtiin

Suomen miesten viestikilpailusta täysi pannukakku – kuka hiihtää Iivo Niskasen rinnalla parisprintissä? 5:34
Nyrhinen & Karvonen: Suomen miesten viestistä pannukakku – kuka hiihtää Iivo Niskasen rinnalla pariviestissä?

Suomen miesten maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen painotti vielä malttia, mutta Ristomatti Hakolan romahdus olympiaviestissä käytännössä varmisti sen, että Joni Mäki hiihtää Iivo Niskasen rinnalla perinteisen parisprintissä ensi keskiviikkona. 

Tuota paikkaa oli suunniteltu pitkään Hakolalla, jolla olisi ollut huippukuntoisena matkalla mitalisauma Niskasen kanssa. Hakolan kausi on ollut vaikeuksien riivaamaa, ja iskukyky on ollut Kiinassa kaukana parhaasta

– Kai ne olivat siinä, Hakola vastasi kysymykseen siitä, päättyivätkö hänen olympialaisensa hyytymiseen viestissä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nyt tuo mitalisauma on aukeamassa Mäelle, joka oli Zhangjiakoun lumilla jo neljäs vapaan sprintissä. Sunnuntain viestissä täyttä kuvaa Mäen kunnosta ei saatu, sillä hän vain hiihteli ankkurina Suomen kuudentena maaliin.

Säästelikö Mäki jo keskiviikkoa silmällä pitäen?

– Periaatteessa, mutta on hyvä saada vähän keuhkojakin auki. Raskas keli, niin en ihan kaikkea pystynyt jättämään tuonne ladulle, jo sprintin jälkeen halukkuudestaan pariviestiin kertonut Mäki kommentoi. 

– Katsotaan nyt, miten kukakin lähtee palautumaan. Seuraavat päivät näyttävät, ketkä siinä sitten hiihtävät. Yksi kaveri näyttäisi ainakin olevan sellainen, että ei tarvitse kysyä "hiihdätkö", Mäki lisäsi viitaten myös viestissä maagiseen vetoon yltäneeseen Niskaseen.

Kun Hakola on poissa pelistä ja olympiadebytantti Remi Lindholm ei tule pariviestissä kyseeseen, jäljelle jäävät Mäen lisäksi Perttu Hyvärinen ja Lauri Vuorinen

Hyvärinen lähes tuhahti, kun häneltä kysyttiin pariviestistä. 

– Pasanen päättää, ja me teemme töitä.

– Jonilla on nyt hyvä hiihto sprintistä. Ei siinä oikeastaan muita hyvin hiihtäneitä…toki itselläni on ollut hyvät (kisat), mutta ei taida päivät riittää palautumiseen, jo ennen viestiä väsymystä valitellut ja kisassa simahtanut Hyvärinen jatkoi.

Vuorinen olisi periaatteessa sprintterinä vaihtoehto, mutta hänen kestävyyspuolensa on arvoitus, ja Mäellä on huomattavasti parempi näyttö olympiasprintistä. 

Eli ilman yllätyksiä Niskasen rinnalla hiihtää keskiviikkona Mäki. 

– En ole hirveän huolissani Iivosta. Hän on niin hirvittävässä kunnossa. Hän näyttää aika hyvin kestävän noita vetoja, päävalmentaja Pasanen kommentoi. 

– Pitää keskustella myös urheilijoiden kanssa, että mikä on palautumisen tilanne. Päivän vire pitää olla mahdollisimman hyvä, että siinä pärjätään.

Mäen rasitus on ollut Zhangjiakoussa melko vähäistä, sillä viime tiistaina hiihdetyn sprintin lisäksi hän on sivakoinut ainoastaan viestin ankkuriosuuden, ja senkin säästellen. 

Päävalmentajan mukaan lopullinen ratkaisu pariviestikaksikosta pitää tehdä Suomen aikaa tiistaina kello 10.30 mennessä. 

Pariviestien karsintavaihe alkaa ensi keskiviikkona Suomen aikaa kello 11.00 ja finaalivaihe klo 13.00. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat