Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen avasivat viestiromahduksiaan: "Hävettää – totta kai se v******a"

Suomen miesten viestikilpailusta täysi pannukakku – kuka hiihtää Iivo Niskasen rinnalla parisprintissä? 5:34
Nyrhinen & Karvonen: Suomen miesten viestistä pannukakku – kuka hiihtää Iivo Niskasen rinnalla pariviestissä?

Suomen maastohiihtomiesten suoritus 4 x 10 kilometrin olympiaviestissä kaatui Ristomatti Hakolan ja Perttu Hyvärisen suorituksiin ensimmäisellä ja kolmannella osuudella. Romahdukset olivat sekoitus miestä ja välinettä. 

Vuoden takaisen MM-viestin tavoin kuudenneksi raskaassa ja lumisateisessa kelissä tullut Suomi oli peräti 11:ntenä Hakolan avauksen jälkeen. 

Yleensä varman viestinviejän kausi on ollut täynnä haasteita, ja hän oli iso kysymysmerkki 15 kilometrin perinteisen kisan jälkeen. 

– Kyllä kymmenestäkin kilometristä saa aika pitkän, Hakola kommentoi. 

– Epäonnistuminen viestin 1. osuudella tuntuu aika pahalta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hakola sanoi, että miehen lisäksi petti myös suksi. 

– Normaalikunnossa olisin ehkä pystynyt siinä taistelemaan, mutta nyt kun ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, niin se vaatisi kaikki avut.

Häntä harmitti, ettei pystynyt tuomaan viestiä paremmissa asemissa Iivo Niskaselle, jolta nähtiin huima 2. osuus. 

– Iivo on tuollainen raskas raketinheitin, niin olisi joku päivä mukava päästää hänet keulilta matkaan. Meillähän on ollut trendi, että aina jollakin neljästä on ollut huono päivä.

Niskasen jälkeen oli Hyvärisen vuoro romahtaa 3. osuudella.

Niskanen oli taistellut eron pronssisijaan vain kymmeneen sekuntiin, mutta 3. osuuden jälkeen se oli kaksi minuuttia enemmän. Ankkuri Joni Mäelle jäi tehtäväksi tuoda vain joukkue maaliin kuudennella sijalla. 

– Tuolla ärsyttää aika paljon hiihtää, ja hävettää ja tekisi mieli etsiä kivenkolo ja päästä piiloon. Tämä on aika julkinen ammatti, Hyvärinen totesi. 

Hän valitteli "tyhjää pajatsoa" jo lauantain ennakkopressissä, mutta Hyvärisen olo oli hieman virkeämpi kisan alla. Menoa hidasti kuitenkin myös normaalia heikompi väline.  

– Vaikka olisi ollut huippusuksi, niin tuskin olisin tullut siinä mukana. Jalka on totaalisen tyhjä. Kunnossa olen, mutta totta kai se v******a, kun tänään ei ollut hyvä päivä.

– Jo (osuuden) ensimmäinen nousu oli raju, kun ajoimme porukkaa kiinni. Siihen loppuivat kolikot pajatsosta, Hyvärinen sanoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hän ylisti Niskasen suoritusta. 

– Mielettömän paikan hän pystyi minulle tarjoamaan. En voinut mitään, täytyy sanoa.

Huoltopäällikkö Mika Venäläinen vahvisti kisan jälkeen, että Hakolan ja Hyvärisen välineet olivat alle keskitason, kun taas Niskasen suksi oli puolestaan loistava.

Lue myös:

    Uusimmat