Ristomatti Hakola mestaruushiihto toi lisää hyviä uutisia MM-kisoja ajatellen – "Todella hyvää tekemistä"

Suomen mestaruuden voittanut Ristomatti Hakola:"SM-mitalit eivät tule koskaan ilmaiseksi" 0:49
Videolla Hakolan mietteitä mestaruuden varmistumisen jälkeen.

Ristomatti Hakola hiihti perjantaina Suomen mestariksi paikkakunnalla, jolla hän kiilasi hiihtoyleisön tietoisuuteen seitsemän vuotta sitten parikymppisenä hiihtäjän alkuna. Hakola voitti maaliskuussa 2012 Imatralla yllättäen uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden, kun hän vei nimiinsä 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan.

Nyt otettu Suomen mestaruus oli Hakolalle uran kuudes ja viides henkilökohtainen.

– Suomen mestaruus on aina mukava voittaa. Voittaminen on yllättävän hienoa, Hakola iloitsi MTV Urheilulle.

– SM-mitalit eivät tule ikinä ilmaiseksi, Hakola lisäsi.

Uran ensimmäisen mestaruuden tavoin perinteinen oli perjantainkin hiihtotapa, mutta matka 15 kilometriä. Ensimmäisen ja tuoreimman mestaruuden välissä Hakola on noussut kansainvälisen tason menijäksi.

Hänet tunnetaan etenkin sprinttihiihtäjänä, mutta Seefeldin MM-kisoissa 15 kilometriä haastaa vahvasti sprintin Hakolan bravuurilajina.

Pari viikkoa sitten Hakola oli Otepäässä yhdeksäs kansainvälisessä seurassa samalla 15 kilometrin matkalla.

– Nyt oli todella hyvää tekemistä. Jatketaan tästä, Jämin Jännettä edustava Hakola sanoi.

Tuoreet otteet lupaavatkin hyvää kauden ykköstapahtumaa, MM-kisoja ajatellen.

Hyvärinen parantaa

Hakola kukisti Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen 27 sekunnilla, ja pronssille ehti Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen taivuttuaan voittajalle 55,3 sekunnilla.

Hyvärinen on tällä kaudella hiihtänyt vapaata hiihtotapaa paremmin kuin perinteistä. Hän uskoo, että vire paranee sopivasti kohti MM-kisoja.

– Lähden hiihtämään sinne elämäni parhaita hiihtoja, Hyvärinen sanoi.

Hyvärisen asema MM-joukkueessa on varma, mutta Pentsinen joutuu vielä odottamaan valintoja. Alkukausi jätti toivomisen varaa, mutta viimeistä kauttaan kisaava Pentsinen uskoo korjausliikkeen onnistuneen.

– Vire oli aika pahasti kateissa. Nyt olen saanut tekemisen meiningin kilpahiihtoon, Pentsinen kertoi ja kiitteli valmentajaansa Jussi Mikkolaa. Tämä piti "laivan kurssissa", vaikka hiihtäjän usko oli koetuksella.

Heikkinen hävisi minuutilla

Pentsisen seurakaveri Matti Heikkinen oli neljäs, eroa pronssiin jäi 7,4 sekuntia. Hakola ohitti Heikkisen ennen viimeistä 3,75 kilometrin kierrosta, ja Heikkinen hävisi voittajalle yli minuutin.

– Vaikka minulla oli peesietu viimeisellä kierroksella, olin tosi ahtaalla, Heikkinen totesi ja sanoi, ettei minuutilla ohitetuksi tuleminen tuo hääviä fiilistä.