Suomi lähtee Iivo Niskasen paraatimatkalle viidellä hiihtäjällä – "Nyt on kone avattu"

Suomalaiset saavat keskiviikkona MM-laduille viisi hiihtäjää, kun Iivo Niskanen puolustaa Seefeldissä Lahden kotikisojen mestaruuttaan. Kvintetistä Perttu Hyvärinen, Joni Mäki ja Anssi Pentsinen starttaavat toisen kerran itävaltalaisladuille. Viisikon täydentää Ristomatti Hakola.

Hyvärisen kausi on painottunut vapaaseen hiihtotapaan kesän jalkavaivojen takia, mutta perinteinenkin alkaa hiljalleen toimia.

–  Imatran SM-kisat olivat hyvä perinteisen merkki. Silloin hiihdin Risen(Hakola) kanssa suht' lähekkäin, kertoi Hyvärinen, jota sairastelu painoi vielä lauantain yhdistelmäkisassa.

– Nyt on kone avattu, keskiviikon ladusta pitävä Hyvärinen sanoi.

Sprintissä pärjännyt Mäki, 24, tähyää urallaan yleishiihtäjäksi, ja 15 kilometrin kisa tarjoaa hänelle arvokasta kokemusta. Maailmancupissa hän on päässyt hiihtämään vastaavan matkan Rukalla ja Otepäässä. Virolaiskisaan verrattuna Mäki yrittää korostaa rauhallisempaa alkuvauhtia.

–  Kun uskaltaa lähteä rennon lujaa, se tulee loppuun asti lujaa.

– Vire on ollut ihan hyvä, kuten sprintti näytti. Turha siihen on lähteä sorkkimaan, Mäki sanoi ja kertoi enimmäkseen lepäilleensä.

Viimeistä kauttaan hiihtävälle Pentsiselle 15 kilometriä oli kauden päämatka, mutta talvi lähti hitaasti liikkeelle. Hän muljautti nilkkansa heinäkuussa Imatran näytöskisassa, ja kesti kolme kuukautta, että juokseminen jäi vähiin.

–  Pystyin treenaamaan vuorohiihtoa, tasatyöntöä ja luisteluhiihtoakin, mutta iskutusta jalka ei kestänyt, Pentsinen kertasi.

Aiemmissa arvokisoissa hän on kokenut hiihtäneensä alakanttiin, joten keskiviikon startti on isossa roolissa.

–  Realismia on 30:n joukkoon. Oikein kova tavoite olisi 20 parhaan joukkoon, Pentsinen sanoi.

Miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu käynnistyy keskiviikkona kello 15.00.

Iivo Niskanen seuraa median kirjoittelua MM-kisojen aikana:"Hyvää viihdettä" 5:42
Iivo Niskanen ennakoi 15 kilometrin kisaa MTV Urheilulle. 

Lue myös:

    Uusimmat