Ristomatti Hakola lähtee myrkyttämään muiden reidet – maajoukkuekonkarin vinkistä säälimätön taktiikka

Ristomatti Hakola: Se on hyvä, että on painetta 2:03

Ristomatti Hakolan vähimmäistavoite MM-kisat avaavasta vapaan hiihtotavan sprintistä on finaalipaikka. Helpon takana se ei ole.

Hakola myönsi suoraan, että vapaan sprintti ei ole tällä kaudella kulkenut toivotusti, ja edellinen kisa on Tour de Skiltä. Vaikka odotukset eivät ole aivan katossa, Hakola luottaa omiin vahvuuksiinsa.

– Kyllä kunnosta pitäisi löytyä kapasiteettia hiihtää lujaa. Minä olen pärjännyt parhaiten silloin, kun olen keulalla ja tuotan itselle ja muille maitohappoa. Kyllä se yleensä on niin, että jos itsellä on maitohappoa, niin on sitä muillakin, Hakola ennakoi.

– Se on ehkä minun aseeni, en ole ikinä ollut se nopeimmista nopein sprinttihiihtäjä, mutta sen verran on kapasiteettia, että pystyy myrkyttämään muiden reisiä.

Taktiikkaan Hakola sai apua kokeneelta arvokisakävijältä Matias Strandvallilta. Ohjeet tulivat Rovaniemen sprinttikisoissa.

– Strandvallin Matias sanoi, että iske ensimmäisen kerran ja jos ei jää, niin iske toisen kerran. Jos ei jää sittenkään, niin iske kolmannen kerran. Se yleensä toimii. Matu antoi sen minulle, niin ajattelin, että jos noudattaa sitä, Hakola hekotteli.

Hakolan kanssa miesten sprinttiin osallistuvat Anssi Pentsinen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen. Naisten kisaan starttaavat Anita Korva, Katri Lylynperä, Anne Kyllönen ja Laura Mononen. Karsintavaihe alkaa kello 13.00 Suomen aikaa ja erävaihe kello 15.30.

Lue myös:

    Uusimmat