Suomen 19-vuotias hiihtolupaus säikähti julkaisemansa paidattoman kuvan räjähdysmäistä leviämistä – "En olisi arvannut!"

Anita Korva: Toivotaan, ettei mene häseltämiseksi 2:55
Videolla Anita Korvan mietteitä MM-startin alla.

Suomen MM-joukkueessa hiihtävä Anita Korva julkaisi Seefeldin harjoitusladuilta kuvan, jossa hän hiihtää ilman paitaa pelkässä urheilutopissa. Kuva levisi nopeasti suomalaisilla uutissivustoilla, mikä sai 19-vuotiaan hiihtäjän hätkähtämään.

Seefeld on kylpenyt auringossa ja lämpötila on noussut joka päivä kuumimpina hetkinä yli 10 asteeseen. Korva julkaisi kuvan, jossa hän alleviivaa olosuhteita selkeästi. Otos päätyi välittömästi uutisaiheeksi.

Aiemmin Korvan kuvaa olisi tuskin huomattu, mutta hän voitti Lahden nuorten MM-kisoissa kolme pronssia ja väläytteli nopeasti vauhtiaan myös kansallisissa ja kansainvälisissä aikuisten kisoissa. Hän on noussut muutamassa kuukaudessa tuntemattomasta nuoresta lupauksesta hiihtokansan huomioon.

– Nyt pitää vähän miettiä, mitä esimerkiksi somessa julkaisee, Korva totesi samalla, kun hänen kasvoilleen kirposi leveä hymy.

Hän nostaa siis kuvansa itse esiin, ennen kuin asiasta ehtii edes kysyä.

– Ei voi ihan samalla lailla enää mennä ja tehdä, pitää miettiä, että pystyy pitämään urheilullisen kuvan ja kunnioittamaan myös kaikkien tukijoiden ja muiden arvoja, hän toteaa.

Kuvajulkaisu, jossa hän hiihtää auringonpaisteessa ilman paitaa ei siis ollut mikään tietoinen yritys hätkähdyttää.

– En ainakaan arvannut, että siitä kirjoitettaisiin lehtijuttuja!

– Taisin vitsillä jollekin kaverille sanoa, että varmaan kohta se on jossain Iltalehden etusivulle. Ja sitten se olikin siellä oikeasti. Kyllä se vähän laittaa miettimään, että aina kun julkaisee, niin pari kertaa miettii, että mitä haluaa itsestä sinne. Mutta en minä siitä mitenkään loukkaantunut, Korva sanoo.

Ei stressiä, vaikka ensimmäiset arvokisat

Korva on aikuisten arvokisoissa ensi kertaa. Tervepäinen nuori urheilija tietää silti, mitä tekee.

– Ei ole hirveästi stressiä tullut. Yritän vain ottaa rennosti, en ole siitä kokenut paineita.

MM-kisat olivat alkukaudesta välillä mielessä, mutta syksyn ja alkutalven takapakki pyyhkivät ajatukset pois. Nuorten MM-menestys palautti asian pinnalle.

Korva starttaa torstaina Anne Kyllösen, Katri Lylynperän ja Laura Monosen kanssa kisojen avausmatkalle, vapaan hiihtotavan sprinttiin.

– Rata ei ole ehkä minun vahvuuksilleni paras, se on tosi loivapiirteinen. Ei tule kuokkaa ollenkaan eikä oikein laskuasentoonkaan pääse. Minulle olisi parempi, että olisi nousua ja laskua, että pääsisi myös palautumaan, mutta saisi tehtyä tiukkaa nousua, Korva pohtii.

– Odotan omaa onnistumista, jatkoonpääsy (aika-ajosta) olisi tavoitteena. Vähän vaikea on tavoitetta määritellä, kun on ihan uusi tilanne. Ei voi lyödä tiettyä tavoitetta, kun saisi ehjän hiihdon.

Sprintin karsinta alkaa Suomen aikaa huomenna kello 13.00.

Lue myös:

    Uusimmat