Rinne totesi Ylen uutislähetyksessä olevansa vaikeassa tilanteessa – "Tärkeä osa hallituksesta ja ihminen, jota arvostan suuresti, on ottanut hallituksesta eron"

4:51
Oppositio on vaatinut Rinteen eroa. Videolta näet, miten Rinne kommentoi vaatimuksia aiemmin.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on tänään eronnut tehtävästään Postin sotkujen takia. Pääministeri Antti Rinteen mukaan Paatero ei riittävän selkeästi välittänyt Postille valtio-omistajan viestiä, jonka mukaan palkkoja ei saa polkea eikä työehtoja huonontaa. Rinne sanoi tänään Ylen Uutislähetyksessä olevansa vaikean paikan edessä.

Oppositio on vaatinut Rinteen eroa ja hallituskumppanit vihreät ja keskusta pääministeripuolueelta lisäselvityksiä asiasta.

– Luottamus punnitaan hallituksen osalta välikysymyksen yhteydessä. Nyt näyttää siltä, että hallituspuolueiden kesken luottamus on olemassa, niin ei tässä välikysymyksen osalta sitten mitään ongelmaa ole, Rinne totesi.

Rinne ei osaa arvioida, säilyykö luottamus häneen itseensä välikysymykseen asti.

– Sehän on tietenkin muiden arvioitava kuin minun. Tilanne on siinä mielessä selkeä ja hyvä niiden ihmisten kannalta, jotka postissa olivat menettämässä työehtonsa. Nyt on varmistettu se, että kenenkään työehdot eivät heikkene tämän prosessin myötä, Rinne sanoi.

Posti-jupakan viimeisin vyöry lähti eilen kyselytunnilta, kun pääministeri syytti Postin hallituksen toimineen vastoin omistajaohjausministeri Sirpa Paateron tahtoa pakettilajittelijoiden asiassa.
Rinteen mielestä Paatero on toiminut oikein.

– Hän on tehnyt todella arvokkaan ja tärkeän työn pelastaessaan nämä ihmiset työehtojen heikentämisyrityksiltä. Kunnioitan hänen työtään merkittävällä tavalla, Rinne totesi.

Postin hallituksen puheenjohtajan Markku Pohjolan mukaan liikkeenluovutuksella ja tes-siirrolla oli omistajaohjauksen tuki, eikä omistaja ole valmistelun aikana ilmoittanut kirjallisesti tai suullisesti vastustavansa sitä.

– Tässä kysymyksessä on oleellista se, että postin toiminta ei ole mielestäni täyttänyt sitä, mitä omistajanohjaus on halunnut tässä tilanteessa näiden ihmisten osalta. Postin hallituksen täytyy nyt selvittää, miten tähän tilanteeseen on päädytty ja se tehdään tulevan omistajanohjausministerin toimesta, Rinne sanoi.Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja