Oppositio vaatii Antti Rinteen eroa – näin pääministeri kommentoi

4:51
Katso videolta, miten Rinne kommentoi vaatimuksia erota Eduskunnassa tänään.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) antoi eduskunnan käytävällä lyhyet kommentit käynnissä olevasta hallitussotkusta heti dramaattisen tiedotustilaisuuuden jälkeen. 

Rinne kertoi aiemmin tänään omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) jättäneen eroilmoituksensa.

Paateron ero on seurausta Postin omistajaohjaukseen liittyvästä sotkusta. Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kiisti tänään aamulla pääministeri Rinteen eiliset väitteet ja sanoi Paateron olleen koko ajan tietoinen Postin suunnitelmasta siirtää 700 pakettilajittelijaa toiseen työehtosopimukseen.

Oppositio on syyttänyt Rinnettä muunnellun totuuden puhumisesta eli käytännössä valehtelusta. Näin ollen myös Rinnettä on vaadittu eroamaan.

– Tällä hetkellä hallitus istuu ihan normaalisti ja huolehtii asioista, kiireinen Rinne kommentoi vaatimuksia alkuiltapäivästä.

– Oppositio on tehnyt välikysymyksen ja välikysymykseen vastataan, Rinne totesi myöhemmin eduskuntaryhmänsä kokouksen jälkeen.

"Ainakaan tällä hetkellä ei ole mitään tarvetta siihen"

Rinne sanoi, ettei tälle päivälle ole suunnitelmissa hallituspuolueiden puheenjohtajien tapaamista.

Postin hallituksen asema on puhuttanut päivän aikana. Yhtiön aamuiset väitteet Paateron tietämyksestä ovat ristiriidassa Rinteen eilisen puheenvuoron kanssa.

– Minulla ei ole minkäännäköisiä erityisiä välejä Postiin. En ole kertaakaan keskustellutkaan Postin hallituksen edustajan kanssa, en puheenjohtajan enkä kenkään muunkaan kanssa. Minulla ei ole ollut mitään tekemistä Postin hallituksen kanssa suoraan tässä tilanteessa.

– Postin hallituksen toiminta on ollut minusta kummallista, ja siihen liittyy paljon sellaista epäselvyyttä, joka pitää selvittää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja