Mainos

Rinne: Perhevapaajärjestelmä hidastaa tasa-arvokehitystä

Perhevapaajärjestelmää pitää uudistaa, jotta myös isät voivat hoitaa lapsiaan, sanoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne linjapuheessaan puolueristeilyllä.

Hänen mukaansa SAK:n esittelemä malli tarjoaa hyvät lähtökohdat uudistukselle.  

SAK:n mallin tavoitteena on nostaa pienten lasten äitien työllisyysastetta, joka on kaukana Ruotsin tasosta. Mallissa yhteiskunnan tukea jaetaan nykyistä tasaisemmin isien ja äitien kesken.  
– Hallituksen kaavailemat päivähoitomaksujen korotukset vievät naisia pois työelämästä ja pahentavat entisestään naisten ja miesten välistä palkkatasa-arvoa, Rinne.  

Rinne keskittyi muutenkin hallituksen työmarkkinapolitiikan arvosteluun. Hän kritisoi hallituksen linjaa, jossa palkkoja alentamalla pyritään lisäämään hintakilpailukykyä.  

– SDP:lle palkkojen alentaminen kilpailukyvyn parantamiseksi ei ole vaihtoehto. SDP:n ratkaisu on työn tuottavuuden parantaminen, Rinne sanoi.  

Keväällä Rinne tuki hallituksen ajamaa kilpailukykysopimusta, jossa työaikaa pidennettiin ja palkkoja alennettiin esimerkiksi lomarahoja leikkaamalla. Rinne on perustellut sopimuksen tukemista sillä, että hallituksen ehdottamat niin sanotut pakkolait olisivat olleet vielä huonompi vaihtoehto.   

Rinne sanoi tukevansa työministeri Jari Lindströmin (ps.) ehdottamaa yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien päästämistä eläkkeelle. Rinne ei linjapuheessaan löytänyt hallituspuolueiden esityksistä muita kannatettavia asioita.  

Lex Taipaletta saa minu puolestani kutsua Lex Lindströmiksi. Meille nimi ei ole tärkeä, Rinne sanoo. 

Rinne ehdolle kuntavaaleihin  


SDP:n tavoite ensi kevään kunnallisvaaleissa on nousta suurimmaksi kuntapuolueeksi, sanoo Rinne. Puolueristeilyllä puhunut Rinne sanoi, että hän itse asettuu ehdolle Mäntsälässä. 

Kuntavaalit järjestetään huhtikuussa. SDP:n puoluekokouksessa helmikuussa valitaan puolueen puheenjohtaja. Rinne on kertonut ilmoittavansa marraskuussa, tavoitteleeko hän jatkokautta puolueen johdossa.  

– Kuntavaaleissa ei ole kysymys vain siitä, millaisia linjauksia kuntapolitiikassa tehdään. Kuntavaaleissa on kysymys siitä, miten kansalaiset suhtautuvat Sipilän porvarihallituksen kaverikapitalismiin, Rinne sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.