Rinne: Kreikkaa ei lyödä nuijalla päähän

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) luottaa siihen, että Kreikan veloista ja lainaehdoista löytyy kaikkia osapuolia tyydyttävä kompromissi.

Rinteen mukaan Syrizan äänenpainot ovat vaalivoiton alla pehmentyneet. Euromaat lähtevät yhä siitä, että Kreikan on pidettävä kiinni hätälainaohjelman ehdoista.

Rinteen oma linja Kreikan veloista on tiukentunut sen jälkeen kun hänestä tuli valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja. Aiemmin Rinne puhui velkojen anteeksiannosta ja siitä, että säästökuuri on ajanut kreikkalaiset liian ahtaalle.

Rinteen mukaan euromaat ovat valmiita neuvottelemaan ratkaisusta, jossa kreikkalaiset "näkevät parempaa elämää nopeammin".

-Luulen, että kaikilla on sellainen arvio euroryhmän puolella, että Kreikkaa ei tulla lyömään nuijalla päähän, Rinne sanoi Brysselissä.

Velkojat ovat valmiita neuvottelemaan pienistä myönnytyksistä, kuten pidemmistä laina-ajoista ja matalammista koroista. Laina-ajat ovat kuitenkin jo nyt pitkät ja korot hyvin matalalla, joten kyse olisi lähinnä symbolisesta kädenojennuksesta.

Euromaiden valtiovarainministerit keskustelevat tänään Kreikan tilanteesta. Neuvottelut Kreikan kanssa alkavat vasta, kun maahan on saatu uusi hallitus.

 

Lue myös:

    Uusimmat