Mainos

Rinne Kreikan lainaneuvotteluista: "Suomen tavoitteet toteutuivat täysimääräisinä"

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan neuvotteluissa Kreikan lainaohjelmasta saatiin tulos, joka vastaa Suomen hallituksen ja eduskunnan tavoitteita. Ohjelma jatkuu ehdollisena, yhtään uutta rahaa ei tarvittu. 

Komissio, Euroopan keskuspankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioivat seuraavaksi, miten Kreikan maanantaina ilmoittamat toimenpiteet noudattavat alkuperäistä vuonna 2012 laadittua ohjelmaa ja tavoitteita. Jos toimielimet hyväksyvät Kreikan esittämät toimet, saa Kreikka neljän kuukauden jatkoaikansa.  

- Enin osa on vanhoja tavoitteita, mutta siellä on varmaan myös Kreikan ehdottamia uusia, joilla tehdään muutoksia vanhaan ohjelmaan.  
Rinteen mukaan Kreikan ylijäämätavoitteessa otetaan tänä vuonna huomioon nykyinen taloustilanne.

- Suomeksi se tarkoittaa, että kun talousennusteet nyt näyttävät huonommilta, niin varmaan se ylijäämävaatimus pikkaisen lievenee.  

Rinteen mukaan vaara ei ole vielä ohi, sillä Kreikan toimet on vielä arvioitava. Jos se todetaan riittäviksi, niin euroryhmän ministerit kuittaavat asian tiistaina puhelinkokouksessa.  

- Jos ei, niin silloin tulee uusi euroryhmän kokous. Silloin on erittäin todennäköistä, että ratkaisua ei synny. Kreikan asenne oli tässä kokouksessa selkeästi muuttunut, Rinne arvioi.

Hän uskoi ja toivoi, että Kreikka tekee toimenpidelistauksensa tosissaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.