Riku Nieminen stand up -keikalle: Jo pelkkä hymähdys olisi menestys

MTV3-kanavan Putous-ohjelmasta tunnettu näyttelijä Riku Nieminen yllättää ensi viikolla omalla stand up -keikalla.

Näyttelijä Riku Nieminen on ollut monessa tiukassa tilanteessa Putous-viihdeohjelman haastavissa improvisaatiotehtävissä. Improvisaatio onkin näyttelijälle tuttu laji, sillä hän on aiemmin kuulunut muun muassa Riskiryhmä-improvisaatioryhmään.

– Lähdin ryhmästä, kun päätin keskittyä musiikkiin ja KING-bändiin. Olen kuitenkin aikoinani miettinyt myös stand up -komiikkaa ja nyt päätin lähteä Riskiryhmä-improryhmän klubille esiintymään.

"En ole lähtökohtaisesti hauska ihminen"


Maanantaina 28. huhtikuuta Nieminen tekee paluun ryhmään Helsingin KokoTeatterissa, mutta haastaa itsensä kokonaisella omalla stand up -osuudella. Näyttelijä ei suinkaan ole kysellyt neuvoja alan konkareilta, vaan on kehittänyt settinsä itse.

– Vedän noin 10-15 minuutin setin ja oikeastaan se on jo kasassa. Luvassa on omakohtaisia kokemuksia näyttelijänä olemisesta ja suomalaisuuteen ja suomalaisiin juhlapyhiin liittyviä vitsejä.

Nieminen toteaa, että vielä tässä vaiheessa häntä ei uusi haaste jännitä. Näyttelijä suhtautuukin kuumottavaan stand up -keikkaan rennosti.

– Minulle nyt on ihan tuttu sellainen tilanne, että jengi ei naura vitseilleni. En ole lähtökohtaisesti hauska ihminen, joten jos joku edes hymähtää, niin se on jo menestys. Toki jos hyvin menee, niin voisin tehdä lisää stand up -keikkoja, totta kai, Nieminen miettii.

Nieminen jättäytyi pois Putous-ohjelmasta keväällä nähdyn viidennen kauden jälkeen. Putouksen kuudes kausi nähdään MTV3-kanavalla syksyllä.

Tällä hetkellä näyttelijä panostaa KING-bändiinsä. Bändin muutama viikko sitten julkaisemaa esikoismusiikkivideota on YouTube-palvelun kautta katsottu yli 12 000 kertaa.

– Se on tosi hyvä määrä näin uudelle bändille. Kesäkuun puolivälissä olisi tarkoitus julkaista toinen musiikkivideo ja single vielä sitä ennen, Nieminen kertoo.


Lue myös:

    Uusimmat