Rikkooko Kimi Räikkönen Michael Schumacherin upean ennätyksen? F1-sarja listasi ensi kauden potentiaalisia saavutuksia

Uusi F1-kausi käynnistyy maaliskuun puolivälissä Australian Melbournessa. Ensi kaudella muun muassa Kimi Räikkösellä on sauma tehdä upeaa F1-historiaa. Valtteri Bottaksella edessä on muun muassa yhden ”ennätyksen” estely.

F1-sarja listasi yhteensä 11 ennätystä, jotka ovat vaarassa rikkoontua ensi kaudella.

Joukossa oli mukana muun muassa Kimi Räikkösen viime vuoden ennätys. Räikkönen kun ajoi keskivauhdiltaan kaikkien aikojen nopeimman kierroksen (263,587 kilometriä tunnissa) Italian Monzan aika-ajoissa. Kyseisellä kierroksella Räikkönen ohitti aiemmin ennätystä nimissään pitäneen kolumbialaisen Juan-Pablo Montoyan (262,242 km/h). Ensi kaudella F1-autot kokevat jälleen muutoksia, joiden myötä autojen vauhti saattaa kasvaa vain entisestään.

Ensi kaudella Räikkönen tavoittelee legendaarisen saksalaiskuskin Michael Schumacherin yhtä upeaa ennätystä. Mikäli Räikkönen ajaa pisteille yhteensä 18 kisassa, nousee hän kaikkien aikojen tilastossa ykköseksi. Tällä hetkellä Schumacher pitää ennätystä hallussa, kun hän sijoittui pisteille yhteensä 121 kisassa.

Ferrarilta Alfa Romeolle vaihtanut Räikkönen on kovan, mutta ei täysin mahdottoman tehtävän edessä. Viime kaudella Räikkönen oli pisteillä yhteensä 17 kisassa.

Mercedeksellä ajava suomalaiskuski Valtteri Bottas pyrkii sen sijaan estämään yhden ennätyksen syntyä.

Mikäli Bottas saavuttaa ensi kaudella 205 pistettä tai enemmän, eikä voita maailmanmestaruutta, nousee hän kaikkien aikojen tilastossa ykköseksi ohi Felipe Massan. Brasilialaiskuski keräsi oman uransa aikana yhteensä 1167 pistettä, voittamatta mestaruutta.

Bottaksen lisäksi myös Red Bullilta Renaultille vaihtanut Daniel Ricciardo uhkaa rikkoa kyseisen ennätyksen. Ricciardon ja Massan välinen ero on tällä hetkellä vain 182 pistettä. Bottas ajaa kuitenkin Ricciardoon nähden selvästi kilpailukykyisemmällä autolla.

Viime kauden jälkeen Sauberilta Ferrarille vaihtanut monacolainen Charles Leclerc on hyvin lähellä ennätyksen tekoa, sillä mikäli hän voittaa ensi kaudella kisan Ferrarilla, tulee hänestä kaikkien aikojen nuorin kuski, joka on pystynyt siivittämään Maranellon punaisen ykkösenä maaliin.

Kaikki F1-sarjan listaamat potentiaaliset ennätykset löytyvät täältä.

Lue myös:

    Uusimmat