Toto Wolff esitti masentavan arvion F1-sarjasta: "Todennäköisyyksien vastaista"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei pidä kovin todennäköisenä, että Red Bullin voittokulku Formula ykkösissä olisi ihan heti päättymässä.

F1-sarjassa tehtiin kaudeksi 2022 suurimmat tekniset muutokset vuosikausiin, ja Red Bull hyödynsi ne huomattavasti paremmin kuin yksikään kilpailijansa.

Kahden viime kauden aikana Red Bull -kuljettajat ovat voittaneet 38 kilpailua 44:stä. Voitoista 34 on tullut Max Verstappenin ajamana. Nyt jo kolme maailmanmestaruutta voittanut hollantilainen keräsi kahden viime kauden aikana yksinään 1029 pistettä – vain 75 vähemmän kuin tallikaveri Sergio Pérez ja Ferrarin Charles Leclerc yhteensä.

Red Bullin tämän kauden kokonaissaldo 860 pistettä on puolestaan 45 enemmän kuin sen lähimmillä uhkaajilla Mercedeksellä ja Ferrarilla yhteensä – ja vain sata vähemmän kuin Ferrarilla kahdelta viime kaudelta yhteensä.

– Red Bull aloitti näiden sääntöjen aikakauden valtavalla erolla muihin ja on pystynyt pitämään sen yllä, Wolff sanoi Racingnews365-sivuston mukaan.

– Heidän saavutustaan on syytä kunnioittaa insinööri- ja kuljettajanäkökulmasta. Heidän voittamisensa nykyisten sääntöjen aikana on todennäköisyyksien vastaista, se on selvää.

Tämän lausunnon valossa Red Bullin ylivoiman on syytä olettaa jatkuvan ainakin vuodet 2024–2025. Seuraava suurempi sääntömuutos on tulossa kaudelle 2026.

Esimerkiksi Saksassa F1-sarjan katsojaluvut Sky Deutschland -kanavalla laskivat 20 prosentilla viime kauteen nähden. Vuonna 2022 keskikatsojamäärä oli 980 000 katsojaa kisaa kohden, nyt vastaava lukema oli 782 000.

Sebastian Vettelin lopetettua ja Mick Schumacherin jäätyä ilman tallipaikkaa sarjassa ajoi tällä kaudella toki vain yksi saksalaiskuljettaja. Haas-kuski Nico Hülkenbergin paras tulos oli Australian GP:n seitsemäs sija.

Toisaalta F1-kisat olivat tällä kaudella katsottavissa Saksassa vain Skyn kautta. 

Lue myös:

    Uusimmat