Ex-formulakuski Mark Webber suitsuttaa Lewis Hamiltonia: "Paras aika-ajaja sitten Sennan"

Entinen F1-kuljettaja Mark Webber katsoo Mercedes-tallin Lewis Hamiltonin olevan formulasarjan paras aika-ajaja sitten lajilegenda Ayrton Sennan.

Videolta Lewis Hamiltonin mietteitä Abu Dhabin aika-ajojen jälkeen. Hamilton ajoi Valtteri Bottaksen kanssa eturiviin.


Hamilton nappasi kuluneella kaudella jo uransa viidennen maailmanmestaruuden. Brittikuski oli kauden aikana paalupaikalla 11 kertaa ja on 83 paalua keränneenä myös kuninkuusluokan tilaston kärkimies.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas julkaisi videon ”lomatunnelmista” – kaikkea muuta kuin palmujen alla makoilua!

Webberin mielestä Hamiltonin tasoista aika-ajajaa ei ole nähnyt formula ykkösissä sitten Sennan päivien. Aussikuski raakkaa Hamiltonin taidoiltaan myös lajin seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin edelle.

– Olen sanonut sen aiemmin ja sanon sen uudestaan - hän on aika-ajossa paras sitten Sennan. Tarkoitan sitä, että yhdellä kierroksella hän on parempi kuin Michael, Webber kertoi verkkosivusto speedcafe.comille.

– Lewis ei käy lauantaisin juuri ulkona radalta, mutta häneltä löytyy tämä tuhoisa nopeus, jonka hän voi aina tarvittaessa kytkeä päälle, Webber lisäsi.

Webber kilpaili formulauransa aikana myös Hamiltonia vastaan. Nyt australialainen pitää hallitsevaa maailmanmestaria lähestulkoon lyömättömänä ja uskoo Schumacherin seitsemän mestaruuden ennätyksen olevan vaarassa.

– Hän on yksi suurista, eikä hän ole vielä lopettamassa, joten hän voi nousta monen tilaston kärkeen, mikä on uskomattoman vaikuttava suoritus. Hän voi napata loputkin, etenkin jos hän voittaa kuudennen mestaruutensa ensi vuonna, Webber totesi.

Lue myös:

    Uusimmat