Kimi Räikkönen erittäin lähellä historiallista temppua – 46 vuotta vanha F1-ennätys vaarassa

1:59
Tulosruutu: Kimi Räikkönen debytoi F1:ssä ikimuistoisella tavalla – näin jäämies kommentoi uran avauskisaansa suorituksen jälkeen.

Monacon F1-rata on tullut hyvin tutuksi Alfa Romeon Kimi Räikköselle. Kerran urallaan legendaarisen osakilpailun voittanut suomalainen kisaa Monacossa jo 18. kertaa tulevana viikonloppuna.

Lights Out -sivusto on huomioinut Twitterissä, että Räikkönen päässee sunnuntain kisassa hyvin lähelle erästä F1-ennätystä.

Räikkösellä on näet kasassa 1 132 kisakierrosta Monacon radalla. Tällä hetkellä vain kolme kuskia on ajanut enemmän F1-kierroksia radalla. He ovat Graham Hill (1 211 kierrosta), Rubens Barrichello (1 189) ja Michael Schumacher (1 145).

Kaksi MM-titteliä urallaan voittanut Hill, jonka poika Damon voitti myös F1:n maailmanmestaruuden, on pitänyt ennätystä hallussaan pitkään, sillä hänen F1-uransa päättyi kauteen 1975.

Ennätys pysyy traagisessa lento-onnettomuudessa vuonna 1975 menehtyneen Hillin nimissä vielä ainakin tämän kauden, sillä Räikkönen pääsee sunnuntaina kierroksen päähän hänestä, jos hän saa auton maaliin katuradalla.

Ennätys mennee kuitenkin rikki lähivuosina. Vain 11 kierrosta (yhteensä 1 121 kierrosta) Räikkösen takana vaanii nimittäin uraansa ensi kaudella jatkava Alpinen Fernando Alonso. Räikkösen sopimus kattaa tämän kauden loppuun, eikä hänen F1-jatkostaan ole varmuutta.

Katso twiitti alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja