Mainos

Riita roihuaa Ranskan presidentin avovaimon ja ex-avovaimon välillä

Jos Ranskan presidentinvaalit olivat kiivasta kukkotappelua, niin nyt - kansalliskokous- eli parlamenttivaalien kahden kierroksen välillä - taistelu tapahtuu naisten kesken.

Tänään se sai saippuaoopperan piirteitä, kun presidentti Francois Hollanden avovaimo Valérie Trierweiler tunnusti, että hän on lähettänyt tukitekstiviestin miehensä lasten äidin, Ségolène Royalin, poliittiselle kilpailijalle.

Kuulostaako monimutkaiselta? No, ranskalaiselta ainakin.

Hollanden ex-avovaimo Royal on kansanedustajaehdokkaana Atlantin rannikolla sijaitsevassa La Rochellen kaupungissa. Sinne ehdokkaaksi asettuessaan hän astui toisen sosialistin, Olivier Falornin, varpaille, joka piti kaupunkia itseoikeutettuna vaalipiirinään.

Ranskan vaalilain mukaan toiselle kierrokselle pääsevät ne ehdokkaat, jotka saavat vähintään 12,5% äänistä. La Rochellessa molemmat sosialistit pääsivät toiselle kierrokselle, Royal kärjessä. Normaalin käytännön mukaan jälkeen jääneen puoluetoverin olisi pitänyt luovuttaa ja antaa latua parhaiten menestyneelle.

Uskaltaako Hollande antaa puhemiehen paikan Royalille?

Falorni ei sitä kuitenkaan tehnyt, vaikka puoluejohtaja ja tahtonainen Martine Aubry sanoi eilen painavan sanansa: La Rochellen ehdokaspaikka kuuluu Royalille. Jopa presidentti Hollande antoi ymmärtää, että hän tukee lastensa äitiä. Yleisessä tiedossa on, että Royal, jonka hallitukseen pääsyn Trierweiler sai estetyksi, tähtää parlamentin puhemiehen paikalle.

Tähän asti on jännitetty vain sitä, uskaltaako Hollande todella todella antaa puhemiehen paikan Royalille vastoin avovaimonsa tahtoa. Mutta tänään jännitys kasvoi kohinaksi, kun kävi ilmi, että myös melkoisena tahtonaisena tunnettu Trierweiler ei olekaan tyytynyt vain sivustakatsojan tai korvaan kuiskuttelijan rooliin, vaan on lähettänyt tukitekstiviestin Royalia kampittavalle Falornille. Kun Trierweilerilta kysyttiin tänään, pitääkö tieto paikkansa, hän ei edes välittänyt kieltää sitä niin kuin vastaavanlaisissa tapauksissa tavallisesti tehdään.

Nyt vain arvaillaan, millaiset ovat tunnelmat Elysée-palatsin valtiaan ja hänen avovaimonsa Trierweilerin välillä.

Katso Helena Petäistön juttu (Huomenta Suomen uutiset 13.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.