Mainos

Reseptisärkylääkkeiden saaminen tehtiin vaikeaksi USA:ssa – karmea lopputulos

Heroiinin käyttö on noussut räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa. Samalla on lisääntynyt yliannostuskuolemien määrä.  

Markkinoilla on ollut viime aikoina erityisen vahvoja huume-eriä, ja parin viikon aikana yli 80 ihmistä on kuollut heroiinin yliannostukseen.  Heroiini on levinnyt kaupungeista lähiöihin ja maaseudulle, ja käyttäjien määrä on moninkertaistunut.

Ilmiön taustalla on se, ettei reseptisärkylääkkeitä saa enää läheskään yhtä helposti kuin ennen. Yhdysvalloissa vahvojen särkylääkkeiden väärinkäyttäjiä on valtaisa määrä, mutta jonkin aikaa sitten terveysviranomaiset alkoivat valvoa tarkasti lääkärien reseptien kirjoittelua.  

Reseptejä on tätä nykyä niin vaikeaa saada, että katukaupassa yhden pillerin hinta voi olla 80 euron luokkaa.  Moni pillerikäyttäjä onkin siirtynyt heroiiniin, koska sitä saa helpommin ja halvemmalla.

Kaiken kaikkiaan huumeisiin kuolee Yhdysvalloissa noin sata ihmistä päivässä ja vuodessa lähes 40 000 ihmistä, eli yhden keskikokoisen kaupungin verran väkeä.

Mitään ihmekeinoja huumeongelman ratkaisuun ei ole. Moni on ehdottanut, että osavaltioissa lisättäisiin katkaisuhoitopaikkojen määrää. Presidentti Barack Obaman uuden terveyslain puitteissa hoidon rahallisen puolen järjestely on nyt helpompaa.  

Heroiiniongelman vakavuudesta kertoo jotain sekin, että kun osavaltioiden kuvernöörit kokoontuivat alkuvuodesta pitämään tärkeät linjapuheensa,  puhui Vermontin osavaltion kuvernööri Peter Shumlin ainoastaan osavaltion heroiiniongelmasta.  Se oli kovin yllättävää osavaltion ulkopuolella asuville, sillä Vermontia pidetään reippaiden ulkoilmaihmisten kotina.  

Shumlin korosti puheessaan tuen ja hoitoa merkitystä huumeidenkäyttäjille sen sijaan, että käyttäjiä kohdellaan rikollisina. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.