Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Resepti, jota on pakko kokeilla: Huippukokki Kari Aihisen pääsiäisherkku vie kielen mennessään

Kari Aihisen pannukakku kuorrutetaan valkosuklaakastikkeella.
Kari Aihisen pannukakku kuorrutetaan valkosuklaakastikkeella.MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 18.04.2019 16:30
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen antaa vinkit pääsiäisaterialle.

Huippukokki Kari Aihinen suosittelee pääsiäisaterian jälkiruoaksi herkullista pannukakkua, jonka lisukkeena tarjoillaan raparperia ja valkosuklaakastiketta.

Aihinen kehottaa varaamaan pääsiäisruokien valmistamiseen tarpeeksi aikaa. 

– Pääsiäisen pitäisi kuitenkin olla rauhoittumisen aikaa, hän toteaa MTV Uutisille.

LUE MYÖS: Kari Aihinen suosittelee suomalaisille yhtä pientä muutosta ruokavalioonsa: "Jokainen voi toteuttaa"

Haku Kaappaus keittiössä -ohjelman uudelle tuotantokaudelle on nyt auki. Hae mukaan ohjelmaan tästä.

Kaiserschmarrn-pannukakkua, raparperia ja kastike paahdetusta valkosuklaasta

4 annosta

valmistusaika 50 min

Kaiserschmarrn-pannukakku:

3 kananmunaa
1 vaniljatanko
2 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
25 g voita
ripaus suolaa
tomusokeria

Mehustettu raparperi:

300 g raparperia
2 dl vettä
1½ dl hillosokeria 

Valkosuklaakastike:

200 g valkosuklaata
1½ dl kermaa

Tee ensin kastike paahdetusta valkosuklaata. Pilko valkosuklaa uunipellille. Nosta pelti 140-asteiseen uuniin ja paahda noin 14 minuuttia. Sekoita suklaata paahtamisen puolessa välissä. Suklaan pitäisi muuttua väriltään kauniin vaaleanruskeaksi.

Siirrä paahdettu valkosuklaa kattilaan. Sekoita joukkoon kerma. Kiehauta seos varovasti kastikkeeksi. Tarjoa kastike lämpimänä. Kastikkeen voi valmistaa etukäteen, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää kattilassa miedolla lämmöllä tarvittaessa.

Valmista mehustetut raparperit. Kuori raparperi ja ota kuoret talteen. Leikkaa kuoritut raparperi pieniksi suupaloiksi.

Laita vesi, sokeri ja raparperinkuoret kattilaan. Kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa.

Siivilöi kuoret liemestä. Laita leikatut raparperit ja sokeriliemi kattilaan. Keitä noin 1–3 minuuttia riippuen siitä, haluatko säilyttää raparperissa rakennetta vai tehdä hillomaisemman raparperin. Nosta liedeltä ja jätä odottamaan.

Tee pannukakku. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältä siemenet talteen. Yhdistä maito, keltuaiset, vehnäjauhot, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Sekoita ainekset pannukakkumaiseksi taikinaksi.

Lisää ripaus suolaa valkuaisiin ja vatkaa ne kovahkoksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto ja pannukakkutaikina varovasti yhteen. 

Sulata voi valurautapannuun (varmista, että myös pannun kahva on uuninkestävä). Odota, että voi alkaa kuplia kuumana pannulla. Kaada taikinamassa kuumalle paistinpannulle ja nosta pannu 180–190-asteiseen uuniin. Paista 10 minuuttia ja tarkista kypsyys. Jos pannukakku ei ole kypsää, jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia. 

Revi kypsä pannukakku haarukalla kuumana pannulla. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Tarjoa pannulta tai vadilta ja lisää päälle valkosuklaakastiketta ja mehustettua raparperia.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet Simppeli pannukakkuohje kerää ylistystä: "Uskomattoman hyvä"Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKahden suosikkiherkun täydellinen liitto – tätä superhelppoa jälkiruokaa on mahdoton vastustaa!Ruokasuosikin salaisuus piilee makeassa raaka-aineessa – tähän bataattivuokaan tulee himo!
Kaappaus keittiössäKari AihinenTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä
  • 06.10.202318:03
    Ensitreffit alttarilla

    Ensitreffit-Matti nähtiin Kaappaus keittiössä -kaudella – eli maksalaatikolla ja kahvilla

  • 28.06.202214:39
    Ruoka

    Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"

  • 14.11.202117:58
    Ruoka

    Kari Aihinen paljastaa keinon, jolla saa kasvikset maistumaan superhyviltä: "Oho, nyt toimii!"

  • 10.11.202116:55
    Peruna

    Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita

  • 04.11.202119:45
    Reseptit

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen