Kahden suosikkiherkun täydellinen liitto – tätä superhelppoa jälkiruokaa on mahdoton vastustaa!

banoffee banaani toffee piirakka
Shutterstock

Tässä reseptissä banaani ja toffee yhdistyvät jälkiruoaksi, jota on lähes mahdoton vastustaa.

Jos kotoasi löytyy terttu ylikypsäksi päässeitä banaaneja, ne kannattaa upottaa tähän mahtavaan jälkiruokaan, joka tyydyttää makean nälän kertaheitolla. Kekseistä, itse tehdystä toffeekastikkeesta, banaaniviipaleista ja kermavaahdosta valmistuva banoffee maistuu taatusti jokaiselle herkkusuulle ikään katsomatta.

Superherkullinen banoffee on helppo valmistaa, eikä vaadi sen suurempia leipurintaitoja. Pohjan ja toffeekastikkeen voit valmistaa hyvissä ajoin, jopa neljää tuntia ennen tarjoilua. Tämä herkku on kiitollinen tarjoiltava myös siinä mielessä, että sen koristelusta ei tarvitse turhaa stressata – banaanit ja toffeekastike saavat riittää.

Banoffee (8 annosta)

Pohja:
250 g grahamkeksejä
8–10 rkl voita sulatettuna 

Toffee:
1 ¼ dl ruskeaa sokeria
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
8 rkl voita

Täyte:
3 dl kermaa
5 pientä kypsää banaania

Vuoraa 22-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin.

Valmista toffeekastike. Mittaa keskikokoiseen kastikepannuun sokeri ja kolme ruokalusikallista vettä. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Nosta lämpötilaa ja anna seoksen kiehua noin viiden minuutin ajan ilman sekoittamista, kunnes se on muuttunut väriltään tumman ruskeaksi. Sekoittamisen sijaan kääntele kattilaa keittämisen aikana.

Lisää lopuksi joukkoon kondensoitu maito ja voit. Jatka keittämistä noin viiden minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut.

Nosta kattila liedeltä ja levitä reilun kahden desilitran verran toffeekastiketta keksipohjan päälle. Nosta pohja jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä loppu toffeekastike huoneenlämmössä.

Vaahdota kerma ja mausta halutessasi sokerilla. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kolmen banaanin viipaleet kevyesti kermavaahdon joukkoon ja kaada seos vuokaan. Koristele piirakka lopuilla banaaniviipaleilla. Lämmitä toffeekastike varovasti uudelleen miedolla lämmöllä. Tarjoile piirakka toffeekastikkeen kera.

Resepti: Today

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat