Tässä reseptissä banaani ja toffee yhdistyvät jälkiruoaksi, jota on lähes mahdoton vastustaa.
Jos kotoasi löytyy terttu ylikypsäksi päässeitä banaaneja, ne kannattaa upottaa tähän mahtavaan jälkiruokaan, joka tyydyttää makean nälän kertaheitolla. Kekseistä, itse tehdystä toffeekastikkeesta, banaaniviipaleista ja kermavaahdosta valmistuva banoffee maistuu taatusti jokaiselle herkkusuulle ikään katsomatta.
Superherkullinen banoffee on helppo valmistaa, eikä vaadi sen suurempia leipurintaitoja. Pohjan ja toffeekastikkeen voit valmistaa hyvissä ajoin, jopa neljää tuntia ennen tarjoilua. Tämä herkku on kiitollinen tarjoiltava myös siinä mielessä, että sen koristelusta ei tarvitse turhaa stressata – banaanit ja toffeekastike saavat riittää.
Banoffee (8 annosta)
Pohja:
250 g grahamkeksejä
8–10 rkl voita sulatettuna 
Toffee:
1 ¼ dl ruskeaa sokeria
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
8 rkl voita
Täyte:
3 dl kermaa
5 pientä kypsää banaania
Vuoraa 22-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin.

