Moneen tilanteeseen sopiva bataattivuoka saa makunsa karamellisoiduista pähkinöistä.
Kauppaketju Lidlin teettämässä jouluruokatutkimuksessa kävi ilmi, että bataattiruoka on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten joulupöydissä. Vuonna 2006 bataattilaatikko oli vielä varsin tuntematon ruoka, mutta kymmenen vuotta myöhemmin kyseistä ruokalajia kertoi nauttivansa 20 prosenttia suomalaisista. Vuonna 2018 bataattilaatikkoa kertoo syövänsä jouluna 16 prosenttia suomalaisista.
Tänä vuonna uusi joulusuosikki saa makua karamellisoiduista pekaanipähkinöistä. Ruoka sopii joulupöydän lisäksi erinomaisesti myös viikonlopun herkutteluun ja pikkujoulujen ruokapöytään. Tämän ruoan makeutta ei kannata pelästyä, sillä se toimii erinomaisesti vaikkapa liharuokien lisukkeena.
Bataatti taipuu myöls burgeriksi. Artikkeli jatkuu videon alla.
1:30
Vuoan päälle tulevaa pähkinäpralinia ei kannata heittää pois, sillä se maistuu herkulliselta myös jogurtin tai jäätelön päälle ripoteltuna.
Pähkinäinen bataattivuoka
8 keskikokoista bataattia kuorittuna ja pilkottuna
0,5 dl sokeria
2–2,5 dl pekaanipähkinöitä5 rkl voita1 ¼ dl maitoa1 ¼ tl suolaa

