Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet

9:37Kape Aihisen herkulliset maksamakkarareseptitKATSO VIDEO: Kari Aihinen demonstroi, mitä kaikkea voi kokata tavallisesta maksamakkarasta.
Julkaistu 23.03.2024 09:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomessa yllättäviä ruokia maksamakkarasta.

Olisitko uskonut, että maksamakkarasta voi tehdä crème brûléen tai macarons-leivoksia? MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen demonstroi Huomenta Suomessa yllättäviä käyttötapoja perinteiselle maksamakkaralle.

Maksamakkaraa löytyy suomalaiskaupoista useilta eri brändeiltä, esimerkiksi kaupan omilta merkeiltä, Snellmanilta, Atrialta sekä HK:lta.

Nappaa alta Kapen reseptit.

Kapen maksamakkara-kinkkutoast eli croque monsieur

1 pkt porsaan rosvofileetä
8 siivua paahtoleipää (iso/jätti paahtoleipä)
1 rkl voita
8 siivua emmentaljuustoa
1 salaattisipuli hienonnettuna
1 suolakurkku viipaloituna

Maksamakkaratuorejuusto:
100 g kanamaksamakkaraa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa

mustapippuria
  1. Sekoita maksamakkara ja tuorejuusto yhteen tasaiseksi levitteeksi. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä kevyt kerros voita paahtoleipien ulkopinnoille. Levitä maksamakkaratuorejuusto leipien sisäpuolille. 
  3. Laita leiville reilu määrä leikkelettä ja juustoa. Lisää lopuksi päälle hienonnettua sipulia ja suolakurkkuviipaleita. Paina kansileipä päälle.
  4. Paahda toastit rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi paistinpannulla tai voileipägrillissä.

Crème brûlée maksamakkarasta

puolikas vaniljatanko
300 g maksamakkaraa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 keltuaista
1 rkl sokeria

  1. Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne blenderiin yhdessä kerman, maidon ja maksamakkaran kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
  2. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Sekoita massat keskenään.
  3. Annostele uuninkestäviin annosvuokiin.
  4. Nosta annosvuoat syvälle uunipellille. Siirrä uuniin. Kaada uunipellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35–45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy. Anna jäähtyä jääkaapissa 2– 3 h.
  6. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Tarjoile puolukkasurvoksen kera.

Maksamakkara-macaronsit

Macarons:
125 g mantelijauhoja
225 g tomusokeria
0,25 dl taloussokeria
4 kananmunan valkuaista

  1. Sekoita mantelijauho ja puolet tomusokerista sekaisin keskenään.
  2. Sekoita valkuaiset, taloussokeri ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita massat keskenään ja laita pursotuspussiin.
  4. Pursota samankokoisia kekoja ja jätä huoneenlämpöön kuorettumaan.
  5. Paista tämän jälkeen uunissa noin 12 min 120-asteisessa uunissa.
  6. Jäähdytä, irrota silikonialustasta ja täytä.

Puolukkainen maksamakkaratäyte:
100 g maksamakkaraa
10 g puolukkasurvosta

Sekoita ainekset keskenään ja täytä macaronsit massalla.

Lue myös: Mikä on maksamakkaran, herkkumaksamakkaran ja maksapasteijan ero?

Lisää aiheesta:

Croque monsieur – ehkä maailman paras voileipäCocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonillaResepti, jota on pakko kokeilla: Huippukokki Kari Aihisen pääsiäisherkku vie kielen mennessäänUudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitMakkarasta on moneksi! Nämä suolaiset muffinit ovat mökkiruokaa parhaimmillaanHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera
RuokaHuomenta SuomiKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • Eilen06:51
    Jouluruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • ma17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • ma13:56
    Maatalous

    Miten käy kotimaisen ruoan? MTK:n uusi isäntä kertoo, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä