Kari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet

Kape Aihisen herkulliset maksamakkarareseptit 9:37 Kape Aihisen herkulliset maksamakkarareseptit
KATSO VIDEO: Kari Aihinen demonstroi, mitä kaikkea voi kokata tavallisesta maksamakkarasta.

Kokki Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomessa yllättäviä ruokia maksamakkarasta.

Olisitko uskonut, että maksamakkarasta voi tehdä crème brûléen tai macarons-leivoksia? MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen demonstroi Huomenta Suomessa yllättäviä käyttötapoja perinteiselle maksamakkaralle.

Maksamakkaraa löytyy suomalaiskaupoista useilta eri brändeiltä, esimerkiksi kaupan omilta merkeiltä, Snellmanilta, Atrialta sekä HK:lta.

Nappaa alta Kapen reseptit.

Kapen maksamakkara-kinkkutoast eli croque monsieur

1 pkt porsaan rosvofileetä
8 siivua paahtoleipää (iso/jätti paahtoleipä)
1 rkl voita
8 siivua emmentaljuustoa
1 salaattisipuli hienonnettuna
1 suolakurkku viipaloituna

Maksamakkaratuorejuusto:
100 g kanamaksamakkaraa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria

  1. Sekoita maksamakkara ja tuorejuusto yhteen tasaiseksi levitteeksi. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä kevyt kerros voita paahtoleipien ulkopinnoille. Levitä maksamakkaratuorejuusto leipien sisäpuolille. 
  3. Laita leiville reilu määrä leikkelettä ja juustoa. Lisää lopuksi päälle hienonnettua sipulia ja suolakurkkuviipaleita. Paina kansileipä päälle.
  4. Paahda toastit rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi paistinpannulla tai voileipägrillissä.


Crème brûlée maksamakkarasta

puolikas vaniljatanko
300 g maksamakkaraa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 keltuaista
1 rkl sokeria

  1. Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne blenderiin yhdessä kerman, maidon ja maksamakkaran kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
  2. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Sekoita massat keskenään.
  3. Annostele uuninkestäviin annosvuokiin.
  4. Nosta annosvuoat syvälle uunipellille. Siirrä uuniin. Kaada uunipellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35–45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy. Anna jäähtyä jääkaapissa 2– 3 h.
  6. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Tarjoile puolukkasurvoksen kera.

Maksamakkara-macaronsit

Macarons:
125 g mantelijauhoja
225 g tomusokeria
0,25 dl taloussokeria
4 kananmunan valkuaista

  1. Sekoita mantelijauho ja puolet tomusokerista sekaisin keskenään.
  2. Sekoita valkuaiset, taloussokeri ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita massat keskenään ja laita pursotuspussiin.
  4. Pursota samankokoisia kekoja ja jätä huoneenlämpöön kuorettumaan.
  5. Paista tämän jälkeen uunissa noin 12 min 120-asteisessa uunissa.
  6. Jäähdytä, irrota silikonialustasta ja täytä.


Puolukkainen maksamakkaratäyte:
100 g maksamakkaraa
10 g puolukkasurvosta

Sekoita ainekset keskenään ja täytä macaronsit massalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.