Rescue-rottweiler hyökkäsi 10-vuotiaan kimppuun kesken juhannuskävelyn – uhrille pysyvät jäljet

Tiesitkö, että koiran haukottelu ei tarkoita, että koiraa väsyttää? Nämä ovat koiran rauhoittavat signaalit 1:15
Katso myös: Tiesitkö, että koiran haukottelu ei tarkoita, että koiraa väsyttää? Nämä ovat koiran rauhoittavat signaalit.

Omistaja sai sakot, kun rottweilerrotuinen rescue-koira hyökkäsi 10-vuotiaan tytön kimppuun Helsingin Pikku-Huopalahdessa viime vuoden juhannuksena. Koira hyppäsi päin lasta ja puri tätä selkään. 

Juuri ennen hyökkäystä eräs seurue oli sekä uhrin että koiran omistajan mukaan heittänyt koiraa oluttölkillä, mikä saattoi ärsyttää koiraa. Uhriksi joutunut lapsi ei tätä ollut kuitenkaan tehnyt.

Omistajalleen turvakodista tullut koira oli ennenkin purrut ihmistä. Koiran kerrotaan reagoineen voimakkaasti lapsiin, vaikka esimerkiksi eläinlääkärin tarkastuksessa se oli suhtautunut lääkäriin ystävällisesti.

Oikeus katsoi, että koiran aiemman puremisen ja käytöksen perusteella koiran omistajan olisi pitänyt huolehtia siitä, ettei koira pääse puremaan ketään, tarvittaessa esimerkiksi kuonokopalla.

Vuonna 1973 syntynyt nainen tuomittiin vammantuottamuksesta 40 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti 280 euron seuraamusta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksena kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1200 euroa ja puremien arpien aiheuttamasta kosmeettisesta haitasta 500 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Näin lähestyt tuntematonta koiraa ja kommunikoit koiran kanssa 6:36
Näin lähestyt tuntematonta koiraa ja kommunikoit koiran kanssa. Haastattelussa koirankouluttaja Helmi Pesonen. 

Pitäisikö käytössä olla koira-ajokortti? Näin vastaa Suomen Kennelliiton puheenjohtaja 0:52
Pitäisikö käytössä olla koira-ajokortti? Näin vastaa Suomen Kennelliitto.

Lue myös:

    Uusimmat