Renny Harlin tuo legendaarisen Komisario Palmun valkokankaille – elokuvan suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2023

8:07
Renny Harlin herkistyi Luokkakokous 3:n kuvausten lopun häämöttäessä: "Nämä näyttelijät ovat kuin perhettä"

Mika Waltarin perikuntaan kuuluva Joel Elstelä kertoo tiedotteessa, että elokuva on hänelle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä. 

Solar Films on hankkinut itselleen oikeudet legendaarisiin Komisario Palmu -elokuviin. Huippuohjaaja Renny Harlin tulee ohjaamaan sarjan ensimmäisen elokuvan, joka perustuu Mika Waltarin ennen julkaisemattomaan käsikirjoitukseen.

Palmua-elokuvia on filmatisoitui viimeksi 50 vuotta sitten, kun legendaarinen Matti Kassila ohjasi kyseisiä elokuvia.

Renny Harlin käsikirjoittaa elokuvan valkokankaalle yhdessä teatteriohjaaja ja kirjailija Joel Elstelän kanssa, joka on Komisario Palmu -hahmojen luojan, kirjailija Mika Waltarin tyttärenpoika ja edustaa samalla myös Waltarin perikuntaa. Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2023 ja sen näyttelijävalinnoista, tuotantoaikatauluista ja muista seikoista tiedotetaan erikseen.

Mika Waltarin tyttärenpoika Joel Elstelä kertoo tiedotteessa, että on yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. Hän kertoo, että heiltä on pyydetty Palmun oikeuksia elokuvaan jatkuvasti, mutta he ovat odottaneet sopivaa tilaisuutta.

– Sopiva tilaisuus tuli nyt, kun kuulimme, että Renny ohjaisi ensimmäisen elokuvan.

Elokuva on Elstelälle myös henkilökohtaisesti tärkeä.

–  Äitini pyysi ennen kuolemaansa, että jos joku sovittaisi Palmut uudelleen, se olisin minä. Tämä elokuva on meille tärkeä ja suuri henkilökohtaisen ilon aihe, hän toteaa tiedotteessa.

Harlin kertoo tiedotteessa, että on haaveillut jo pitkään Palmun ohjaamisesta.

–  Unelma Palmun hahmon paluusta valkokankaalle on ollut mielessäni jo aivan siitä lähtien, kun lähdin elokuvien tekoon. Nyt, kun olemme Solar Filmsin Markus Selinin ja Jukka Helteen kanssa päässeet yhteistyöhön Mika Waltarin perikunnan ja heitä edustavan Joel Elstelän kanssa, tunnen, että aika on oikea ikonisen elokuvahahmon paluulle.

Harlin visioi tulevaa elokuvaa tiedotteessa seuraavalla tavalla:

–  Komisario Palmun kohdalla kaikki alkaa tietenkin itse päähenkilön rosoisesta, kuivan huumorin värittämästä huippuälykkäästä persoonasta. Haluan tuoda hänet takaisin niin nuorelle sukupolvelle kuin vanhemmille rikosmysteerien ystävillekin. Olen parhaiten tunnettu kansainvälisistä toimintaelokuvista, mutta niiden keskiössä on aina ollut vahva päähenkilö, jonka sielunmaisema on ollut avain tarinoiden toimivuudelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja