Esko Salminen muistelee Pentti Siimestä: "Yksi suomalaisen teatterin suurimpia lahjakkuuksia"

Pitkän linjan näyttelijä kehuu estoitta 87-vuotiaana menehtynyttä kollegaansa.

Näyttelijä Pentti Siimes on menehtynyt 2:12

Näyttelijä Pentti Siimes menehtyi pitkälliseen sairauteen torstai-iltana. Siimeksen näyttelijäkollega Esko Salminen ylistää muun muassa teatterilavoilla, elokuvissa ja televisiorooleissa näytellyttä Siimestä todelliseksi lahjakkuudeksi.

– Tämä on tavattoman surullista, Salminen sanoo.

– Pentti oli yksi suomalaisen teatterin suurimpia lahjakkuuksia. Hänessä yhdistyi niin paljon lahjakkuutta, herkkyyttä ja älykkyyttä, että harvassa näyttelijässä olen tavannut vastaavaa, hän kertoo MTV:lle.

1960-luvun vaihteessa Kansallisteatteriin kiinnitetty Salminen kertoo ihailleensa kymmenisen vuotta vanhempaa Siimestä, jonka osaaminen ei rajoittunut pelkkään näyttelemiseen.

– Hän oli minun suuri idolini. Hän olisi käytännössä siinä vaiheessa pystynyt näyttelemään ihan mitä tahansa. Myöskin musikaalinen ja loistava tanssija, Salminen luettelee.

Siimes muistetaan esimerkiksi Edvin Laineen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan sotamies Määtän roolista. Lisäksi hän näytteli useissa Pertti "Spede" Pasasen ohjauksissa sekä Vääpeli Körmy - ja Komisario Palmu -elokuvissa.

Lue myös:

    Uusimmat