Mainos

Renkaidenvaihto käsillä – varkaat vievät renkaita jopa suoraan auton alta

Poliisin mukaan rengasvarkaat ovat röyhkeitä: renkaita viedään suoraan autojen alta ja autoliikkeistä työmiehiksi pukeutuneina.

Monet huomaavat näin keväisin rengasvarkauden vasta, kun alkavat vaihtaa renkaita: renkaita ei löydykään varastosta.

– Kuluvan vuoden alusta rengasvarkauksia on ilmoitettu poliisille noin 40 kertaa. Vaikka määrä ei ole koko omaisuusrikosten määrässä suuri, ilmiö on säännöllinen. Vaihtokauden lähestyessä luvut lähtevät nousuun, poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta sanoo.

Tämän vuoden rengasvarkauksista useimmat on tehty säilytystiloista eli renkaita on viety kellareista ja varastoista. Osa on myös viety suoraan auton alta siten, että auto on varkaiden jäljiltä löydetty aamulla töihin lähdettäessä esimerkiksi tiiliskivien päältä.

– Rengasvarkaat ovat usein röyhkeitä. Varkaat ovat kantaneet renkaita ulos auto- ja rengasliikkeistä päivällä kuin työmiehet ikään. Kameravalvonta on todistanut tapaukset monesti jälkikäteen, mutta varastetun tavaran takaisin saaminen on haastavaa, koska renkaat ovat myyty eteenpäin, kertoo Aho.

Aho muistuttaa, että renkaita ei tulisi jättää vapaasti saataviksi liikkeisiin eikä kotien kulmille odottamaan toimenpiteitä. Suuret rengasmäärät kiinnostavat myös rajat ylittävää liikkuvaa rikollisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.