Mainos

Poliisi varoittaa Etelä-Suomessa kiertelevistä rikollisryhmistä

Kesä on tuonut ulkomailta Etelä-Suomeen kierteleviä rikollisryhmiä, jotka yrittävät varastaa ihmisiltä esimerkiksi remonttipalvelusten varjolla, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan Etelä-Suomen pientaloalueilla on kierrellyt ryhmiä, jotka ovat tarjonneet huomattavan edullisia kodin ja pihan kunnostustöitä. Saatuaan rahat remonttitarvikkeita varten he ovat kadonneet töitä tekemättä.  

Muutamassa tapauksessa kodeista on viety omaisuutta.

Poliisi kehottaa kiinnittämään huomiota muun muassa näihin:

Näpistykset ja murrot

Isot tapahtumat, täysi ravintolan terassi tai junaan nouseminen - kaikki ovat ammattimaisten taskuvarkaiden kohteita. 

Kesän ja lomien alkaessa moni suomalainen lähtee lomanviettoon pois kotoaan. Ja valitettavan usein jättää kotinsa helposti murrettavaksi. Kunnollinen lukitus, avaimien huolellinen säilytys sekä kodin pitäminen asutun näköisenä myös poissaolon aikana ovat keskeisiä tekijöitä asuntomurtojen ennalta ehkäisyssä. 

Kivi- ja kattoremonttihuijaukset

Kesän tultua moni omakotiasukas pistää kotipihaansa kuntoon tai suunnittelee kivetyksen tai katon kunnostusta. Näihin tilaisuuksiin ovat tarttuneet myös kiertävät rikollisryhmät.

Muutamassa tapauksessa kodeista on anastettu omaisuutta jo remonttikeskustelun alussa. Tekijät ovat pyytäneet pääsyä vessaan ja samalla tutkineet talon ja anastaneet omaisuutta.

Autojen pysäyttelijät

Kevään ja alkukesän aikana poliisille on tullut useita ilmoituksia autoja pysäyttelevistä henkilöistä, jotka ovat alkaneet kauppaamaan esimerkiksi aidoksi väitettyjä rihkama-koruja tai nahkatakkeja, ja kertoneet tarvitsevansa rahaa polttoaineeseen tai muutoin vain pyytäneet autoilijoilta rahaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja