Härski ilmiö yleistyy: Kaikki renkaanvaihdot eivät ole sitä miltä näyttävät – yhden "viattoman" porukan poliisi narautti itse teosta

6:20
Näin vaihdat renkaat autoosi.

Keväisin autojen ympärillä käy tuttu kuhina, kun talvirenkaita vaihdetaan kesäkumeihin. Poliisille harmillisen tutuksi ovat tulleet myös ne vaihtosessiot, jossa tilalle ei ole tarkoituskaan laittaa toisia renkaita.

Pelkästään Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut alkuvuonna kahdeksan rikosilmoitusta anastetuista autonrenkaista sekä vanteista.

Yleisimmin autot ovat varkaushetkellä olleet pysäköitynä taloyhtiön parkkipaikalla. Tähän asti poliisin tietoon tulleita varkauksia on tapahtunut Kirkkonummella, Lohjalla sekä Espoossa. Poliisin mukaan autoihin on tullut myös vaurioita, kun renkaita on irrotettu luvatta.

– Yhdessä tapauksessa partiomme nappasi epäillyt kiinni itse teossa. He kertoivat partiolle vaihtavansa autoon kesärenkaita luvan kanssa, mutta selvittelyn jälkeen tuli esiin, että näin viaton tilanne ei ollut, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen.

Poliisi kehottaa asukkaita valppauteen renkaita vaihtavien porukoiden kohdalla.

– Jos havaitsee tuntemattoman henkilön irrottavan renkaita, mutta auton läheisyydessä ei ole mitään irrotettavien renkaiden tilalle laitettavaa, on etenkin yöaikaan ihan ok kyseenalaistaa tuon henkilön toimet, Arifullen lohkaisee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja