Video paljastaa, kuinka nopeasti pyörävarkaat toimivat – jopa poliisilaitoksen pihalla isketty: "Ei ole paikkaa, missä pyörät olisivat turvassa"

4:32
Katso videolta, minkälaisia pyöriä poliisin takavarikkovarastoon päätyy.

Polkupyöriä varastetaan röyhkeästi keskellä päivää lähes mistä vain.

Suomessa kirjattiin viime vuonna ennätyksellisesti yli 23 500 polkupyörävarkautta, eikä määrä näytä tänäkään vuonna vähentyvän.

Helsingin poliisilaitoksen rikostarkastaja Jari Illukka kertoo MTV Uutisille, että varkauksia selviää monella eri tapaa.

– Viime yönä henkilö jäi verekseltään kiinni, kun oli kulmahiomakoneen kanssa irrottamassa lukkoa lukitusta polkupyörästä.

Illukan mukaan polkupyörän lukitsemiseen ja säilytyspaikkaan pitää kiinnittää erityisesti huomiota. Edes poliisilaitoksen pyöräteline ei ole turvallinen paikka.

– Kyllä tästäkin on varastettu. Ei ole paikkaa, missä olisivat turvassa.

Huutokauppa käy kuumana

Poliisilaitoksien löytö- ja takavarikkovarastot pursuavat polkupyöriä, ja niitä tulee poliisin varastoihin päivittäin lisää.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on aloittanut ensi kertaa tässä kuussa polkupyörien nettihuutokaupan. Ylikomisario Aapo Isoahon mukaan kokeilu on osoittautunut menestyksekkääksi.

– Hyvin on herättänyt kiinnostusta. Toistaiseksi kaikki pyörät ovat menneet kaupaksi, kertoo Isoaho.

Entä onko pyöränomistajalla mahdollisuus saada omaa pyörää takaisin, jos se on jo myynnissä poliisin huutokaupassa?  Katso MTV Uutisten raportti tämän artikkelin videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja