Mainos

Relander: En kannustanut laittomuuksiin

Teleurkinnasta syytetty entinen pääjohtaja vetosi siihen, että turvayksikön olisi pitänyt olla tietoinen puhelinyhtiön oikeuksista.

Soneran entinen pääjohtaja Kaj-Erik Relander kertoi tänään oikeudessa, että hän pyysi talvella 2001 Soneran turvayksikköä selvittämään yhtiön johtoon kuuluneiden ihmisten soittotietoja.

Oikeudessa puitiin tänään toista Relanderiin liittyvää haaraa, jossa urkittiin myös Soneran hallituksen jäsenten soittotietoja. Relander kiisti kuitenkin kehottaneensa ketään laittomuuksiin.

Turvayksikön vetäjän Juha Miettisen mukaan Relander oli pyytänyt häntä selvittämään soittotietoja. Sitä Relander ei kiistänyt, mutta sanoi, ettei kehottanut ketään laittomuuksiin.

- Työnantajalla on jotain oikeuksia. Jos työnantaja on puhelinyhtiö, niin oletettavasti turvayksikössä tiedetään, mitä oikeuksia puhelinyhtiöllä on, Relander kommentoi.

Urkinnan syynä erimielisyydet kannustejärjestelmistä?

Oikeussalissa puitiin pitkään myös motiivia hallituksen jäsenten soittotietojen urkintaan.

Relander sanoi oikeussalissa, että puhelutietojen selvittäminen oli yksi kymmenistä toimenpiteistä, joilla pyrittiin selvittämään monimutkaista tilannetta Sonerassa. Mikä tämä monimutkainen tilanne oli, sitä käsiteltiin Relanderin kanssa suljetuin ovin.

Urkinnan kohteeksi joutuneiden Liisa Jorosen, Kari Vilkmanin ja Reijo Sulosen asianajajan mukaan asia liittyi kannustejärjestelmiin.

- Edustamani henkilöt ovat olleet voimakkaasti eri mieltä näistä hänen ajamistaan ylisuurista kannustejärjestelmistä, asianajaja Lassi Kettula sanoi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.