Mainos

Rekkaneuvotteluissa aikalisä

Suomen ja Venäjän välisen rekkaliikenteen takkuja selviteltiin Viipurissa jälleen tänään. Neuvottelijat pääsivät sopimukseen siitä, että lokakuun loppuun kumpikin osapuoli myöntää poikkeuslupia yli 44-tonnisille rekoille. Venäjä ei myöskään tänä aikana peri aiemmin väläyteltyjä, nykyistä huomattavasti korkeampia ylipaino- ja ylimittamaksuja.

Järjestely on voimassa siihen asti kun osapuolet jatkavat neuvotteluja ongelmakohdista parin viikon päästä Suomessa. Venäjä ei ole viime aikoina myöntänyt suurille suomalaisrekoille poikkeuslupia. Lisäksi Venäjä on syyttänyt Suomea Venäjän syrjimisestä, kun Suomi ryhtyi elokuun alussa soveltamaan EU:n yhteisiä painomääräyksiä, jotka koskevat Etan ulkopuolelta tulevaa tavaraliikennettä.

Liikenneministeriön neuvottelevan virkamiehen Jouko Alaluusuan mukaan Venäjällä on lisäksi kaavailtu suomalaisrekoilta perittävien ylipainomaksujen nostamista 3-6-kertaiseksi nykyiseen verrattuna. Esimerkiksi Moskovaan matkaavan rekan luvista joutuisi siten pahimmillaan pulittamaan 8 000-9 000 markkaa.

Viipurin neuvotteluissa olivat mukana molempien maiden liikenneministeriöiden edustajat sekä Venäjän tielaitoksen väkeä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.