Rekkakuskilla sumeni täysin: Täräytti kahteen siltaan alle minuutin välein – konttikin irtosi

Jälleen kerran kojelautakamera onnistui tallentamaan mitä älyvapainta käytöstä liikenteessä ja törkeää liikenteen vaarantamista.

Jos ajaisit rekkaa ja se ottaisi kiinni siltaan, pysäyttäisitkö auton tien sivuun ja tutkisit vaurioita? Niin kaikki muutkin tervejärkiset, mutta jostain syystä tämä rekkakuski jatkoi vain matkaa ja täräytti vielä seuraavaankin siltaan.

Voit katsoa videon tilanteesta pääkuvan videolta.

Liikennesäännöt ja terve järki hukassa

On ilmiselvää, että raskaita kontteja kuljettavien rekkakuskien tulisi tuntea reitit, joita voivat kulkea tai vähintäänkin tarkkailla varoitusmerkkejä ja sillan maksimi alituskorkeuksia. Jos kuski havaitsee, että edessä on silta, joka on liian matala hänen rekalleen, siitä ei tietenkään tulisi yrittää ajaa ali.

Ajamalla liian matalasta välistä voi vaurioittaa omaa rekkaansa ja sen kuljettamaa konttia tai mikä pahempaa vaarantaa muun liikenteen.

Reddittiin ladatusta videosta näkyy rekkakuski, joka ei kuitenkaan toiminut liikennesääntöjen tai minkään tolkun mukaan.

Väinö Peltonen kuvasi jättirekan neitsytmatkan. Artikkeli jatkuu videon alla.

19:33

Ei mitään tolkkua

Rekan takaa ajavasta autosta on kuvattu, miten yhden minuutin aikana rekka ottaa kipinöiden kiinni yhteen siltaan, mutta jatkaa silti matkaansa ja paukauttaa vielä seuraavaankin.

Jo ensimmäisessä osumassa olisi voinut käydä pahasti – törmäyksestä sinkoili kipinöitä ja muuta rojua tielle, minkä vuoksi rekkakuskin olisi ehdottomasti pitänyt pysäyttää ajoneuvonsa tien sivuun. Jostain syystä kuljettaja päätti kuitenkin jatkaa ajoaan pysähtymättä.

Hetken päästä videolla näkyy seuraava silta, joka on liian matala rekan alitettavaksi. Kuski jatkaa kuitenkin päättäväisesti suoraan, mutta tällä kertaa törmäys sillan kanssa saa rekan kuljettaman kontinkin irtoamaan.

Kontti pyörii tiellä hyvin vaarallisen näköisesti osittain vastaantulevien kaistalla ja pysähtyy lopulta poikittain keskelle tietä. Tässä kohtaa rekkakuskikin tajusi pysäyttää ajokkinsa tien sivuun.

Lähde: CarScoops

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja