Poliisi ampaisi ylinopeutta ajaneen perään, kaahasi itse 230 km/h ja ohitteli pientareelta – aiheutti vielä tulipalonkin

Yhdysvaltalaispoliisin kojelautakameraan tallentunut video herättää kysymyksiä siitä, oliko poliisin toiminta linjassa autoilijan rikkeen kanssa.

Floridalaispoliisi sai näköhavainnon reipasta ylinopeutta ajaneesta katumaasturista. Musta Toyota ajoi moottoritietä vastakkaiseen suuntaan kuin poliisiauto, josta video kuvattiin, joten konstaapeli teki U-käännöksen kaistojen välisen ruohikkoalueen poikki ja lähti perään.

Tutka mittasi vastaan ajaneen Toyotan nopeudeksi noin 140 kilometriä tunnissa 110 km/h:n rajoitusalueella. Poliisin nopeus sen sijaan oli parhaimmillaan lähes 230 kilometriä tunnissa.

Poikkeuksellisen vaaralliseksi ”takaa-ajon” teki pelkän kovan nopeuden lisäksi se, että poliisi ohitti auton pientareen puolelta yli 200 km/h:n nopeudella.

– En suosittele toimimaan niin kuin itse juuri tein. En tosin tee näin usein, konstaapelin voi kuulla toteavan videolla.

Katso alla olevalta videolta, miltä näyttää autoilu rattijuopon silmin.

Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin 1:52

Konstaapeli tavoitti ylinopeutta ajaneen Toyota-kuljettajan varsin nopeasti eikä tämä vastustellut pysäytystä.

Toinen virhe, minkä konstaapeli teki, oli se, että hän pysäytti autonsa pitkään ja kuivaan heinikkoon moottoritien sivuun. Autonsa, jonka moottori hohkasi punaisena kovavauhtisesta ajosta.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat