Mainos

Rekkakuski hyppäsi turvaan ennen törmäystä junaan

Matkustajajuna on vaurioitunut ja rekka mennyt romuksi yhteentörmäyksessä Töysässä Etelä-Pohjanmaalla. Henkilövahinkoja ei tullut, sillä rekan kuljettaja ehti hypätä pois hytistään ennen rysäystä.

Matkustajajuna törmäsi rekan etuosaan illansuussa puoli seitsemän jälkeen vartioidulla tasoylikäytävällä. Onnettomuuspaikka sijaitsee Töysän ja Ähtärin välillä Hakojärven kylän kohdalla Haapamäen radalla.

- Rekka ei ollut pysähtynyt ennen tasoristeystä kuljettajan jarrutuksesta huolimatta, kertoi palopäällikkö Timo Takkula Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksesta. Syynä oli hänen mukaansa nuoskaantunut liukas lumi, jota tielle oli satanut.

Haapamäeltä Seinäjoen suuntaan ajanut juna törmäsi täydessä lastissa olleeseen rehurekkaan. Rekassa ei ollut peräosaa. Kuljettaja ehti pelastautua ajoissa, eivätkä myöskään dieselveturin vetämässä junassa olleet matkustajat loukkaantuneet.

Veturin etuosassa ollut polttoainesäiliö rikkoutui yhteentörmäyksessä, ja dieseliä vuoti hieman.

- Meillä oli erikoisaineita, joilla saimme paikattua säiliön. Juna pääsi sen jälkeen jatkamaan matkaansa Seinäjoelle, Takkula kertoi.

Rekka vaurioitui pahasti. Sen osia korjattiin radalta hinausauton avulla vielä iltayhdeksän aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.