Reijon uskomaton kokemus: Näillä keinoin allergia katosi, ei edes flunssaa yli 10 vuoteen!

Reijo Mäkeläinen ei usko ruuan riittävään ravintorikkauteen. Hän syö säännöllisesti ravintolisiä, ja esimerkiksi D-vitamiinia hän popsii purkista yli kymmenen kertaa yli virallisten suositusten.

Reijo Mäkeläinen kärsi voimakkaasta eläinallergiasta varhaisesta teini-iästä alkaen.

– Maalaispojalle se oli vakava paikka.

Reijon lääkäri-vaimo Päivi on perehtynyt ravintolisien ja antioksidanttien vaikutukseen sairauksien hoidossa. Niinpä hän alkoi syöttää miehelleen erilaisia vitamiineja, hivenaineita ja muita ravintolisiä 1990-luvun alkupuolella.

– Aloitin käytön vastahakoisesti ja varovasti, koska en silloin niihin uskonut, Reijo kertoo.

Vaimon sinnikkyys palkittiin, sillä Reijon allergiaoireet alkoivat vähentyä.

– Kahden vuoden käytön jälkeen huomasin, että pystyn olemaan kissojen, koirien, lehmien, hevosten ja muiden eläinten kanssa ilman, että silmäni turpoavat umpeen ja nenäni vuotaa. Immuunipuolustukseni häiriö oli korjautunut. Kun allergiani oli pahimmillaan, riitti että olin samassa huoneessa, jossa oli ollut kissoja, ja allergiaoireet alkoivat.

Viime aikoina on ollut julkisuudessa juttua siitä, että ravintolisiä syötäisiin turhaan. Reijo ei allekirjoita tätä saati sitä, että ravintolisät olisivat jotenkin terveydelle haitallisia.

– Olen käyttänyt ravintolisiä yli 20 vuotta ja olen edelleen hengissä. Tarve on jokaisella yksilöllinen, ja oikean annostuksen määrää ei voi määrittää ilman laboratoriokokeita. Nykyisin syön ravintolisiä sellaisen määrän, etten edes uskalla kertoa sitä asiaan perehtymättömälle, Reijo sanoo.

D-vitamiinia 150 mkg päivässä

D-vitamiinin viralliset saantisuositus suomalaisille 18–60-vuotiaille on 7,5 mikrogrammaa vuorokaudessa pimeään vuodenaikaan.

– D-vitamiinia olen ottanut syksystä kevääseen 100–150 mikrogrammaa vuorokaudessa muutaman vuoden ajan. Virallisen suosituksen mukaisestihan tämä on "tappava" annos. C-vitamiinia olen lisännyt myös, samoin B12-vitamiinia. Rautaa olen vähentänyt, alan olla jo sen verran iäkäs, etten tarvitse sitä niin paljon, Reijo luettelee.

Hän on tehnyt vuosien varrella syömistään ravintolisistä taulukon, josta voi seurata syömiään määriä. Reijo ei luota siihen, että monipuolinen ruoka olisi riittävän ravintorikasta.

– Viralliselta taholta hoetaan kuin uskonnollisena mantrana, että saamme kaikki tarvitsemamme ravintoaineet normaalista monipuolisesta ruuasta. Harmi ettei mistään kaupasta löydy sellaista.

Reijo myös lisää, että allergiattomuuden lisäksi hänellä ei ole ollut flunssaa yli kymmeneen vuoteen, eikä hän ole ottanut koskaan influenssarokotusta. Hänellä ei ole perussairauksia tai muuta lääkitystä.

Studio55.fi/Piritta Palokangas


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat