Näillä vitamiineilla piristät seksielämääsi

Kärsitkö sinä tai kumppanisi haluttomuudesta? Apu saattaa löytyä tutuista vitamiineista. Lue, miten saat palautettua kipinän makuuhuoneeseen luonnollisin konstein.

Seksuaalisuuden takana on kaksi tärkeää hormonia: estrogeeni (naiset) ja testosteroni (miehet). A-vitamiini on tärkeä tekijä näiden mies- ja naishormonien tuotannossa. A-vitamiini vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen sekä voimistaa verenkiertoa, mikä puolestaan ehkäisee erektiohäiriöitä.

Prolaktiini-niminen hormoni on seksihormonin vihollinen, sillä se vähentää halukkuutta. Mikäli elimistössä on liikaa prolaktiinia, seksuaalisuus kärsii. B-vitamiini hillitsee prolaktiinin tuotantoa ja kasvattaa samalla halukkuutta.

Naisten haluttomuuden taustalla on usein masennusta. B-vitamiinilla on suotuisa vaikutus myös tässä kohtaa. Lisäksi B-vitamiini auttaa elimistöä vapauttamaan histamiinia, jota nainen tarvitsee saavuttaakseen orgasmin. B-vitamiinin puute voi johtaa naisten kohdalla alapään limakalvojen kuivumiseen. Miehillä myös tämä vitamiini ehkäisee erektiohäiriöitä.

C-vitamiini säilyttää miehen sperman elinvoimaisena lisäämällä sen määrää ja laatua. Lisäksi C-vitamiini voimistaa kehon immuniteettia ja verenkiertoa, mikä on erektion kannalta olennaista.

E-vitamiini on hyväksi naisille, jotka kärsivät alapään limakalvojen kuivumisesta. D-vitamiini taas auttaa kilpirauhasen ongelmiin, jotka heijastuvat herkästi makuuhuoneen puolelle.

Lähde: www.goodeveningworld.com/

Kuva: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja